Småkusiner, Björk, motorstopp och en lång, skön lunch.

God morgon! Hoppas veckan börjat bra! Själv har jag en rätt så trög start.  Hjalmar håller på få sin första tand och är så orolig om nätterna. Stackarn, han har säkert ont. Det gör att jag knappt sover någonting alls, även om jag säkert får en liten lur här och där. 

Hursomhelst vi hade en jättefin och skön helg och fastän det var extremt varmt, och jag ibland nästan får panik i sådan hetta, så njöt jag av att bli uppvärmd så där på riktigt. Så där så att man slappnar av i varenda muskel i hela kroppen. 

Dessutom är det så skönt i vattnet nu. Inte ens en gnutta kallt när man går i. Om jag inte hade jobb, två små barn att ta hand om och annat som faktiskt måste bli gjort så skulle jag ligga och flyta på en luftmadrass i vattnet hela dagarna. 

Här är några bilder från de senaste dagarna:

I torsdags hade vi grannarna över på middag. Eller “merienda” som de heter här när man träffas och äter något lite lättare vi sex, sju-tiden. 

Lägenheten som vi bor i tillhörde en gång i tiden Edus farfar och även lägenheten bredvid, där Edus kusin Carlos och hans familj bor. Deras son Guiem är nästan precis lika gammal som Juni och alltså hennes småkusin. Ja, ni hör, även Barcelona blir en liten by till slut. 😉

Här är Guiem, Elisa och Juni. 

Följande morgon hittade jag dessa två sovandes i hängmattan. Hjalmar vaknar nästan varje morgon klockan sex och han älskar att somna om i hängmattan. 

Då är det skönt och svalt där ute 

och han är typ det gulligaste jag sett. ❤️

På fredagen hade jag och Edu bokat biljetter för att se utställningen Björk på CCCB här i Barcelona. 

Även Edus mamma Rosa kom med. 


Det var inte planerat men barnen somnade på vägen dit så vi kunde i lugn och ro gå omkring och titta. 

I utställningen fick man uppleva Björks musik genom den senaste VR-teknologin. Det var så häftigt. Hon dansade omkring på en strand på Island och det kändes som om jag kunde ta på henne. 

Man fick även följa med in i hennes mun medan hon sjöng. Galet! Och väldigt häftigt! 

På lördagen steg vi upp tidigt för att åka till Premia, ungefär en halvtimme utanför stan, för att hälsa på och äta lunch hemma hos Marc och Juanita som tidigare bott i Madrid men nu flyttat hit. 

Men så startade inte vår bil! Edu ringde efter hjälp medan jag och barnen Facetajmade med mormor och morfar på Åland. Och till slut fixade sig allt. 

Väl framme blev det “aperitivos” ute på gården

mycket gos 

och lite strandhäng. 

Även Noemi, Helios och Sofia var där och det var så kul att se alla igen. 

Marc och Juanita hyr ett hus med gård och det var så himla lyxigt att få sitta däe ute och äta lunch i skuggan av träden. 

Noemi

Sofia och Hjalmar 

Helios, Sofia och Marc.

Marc hade satt upp en lina att balansera på för barnen, men alla vuxna blev lika besatta av att klara av det. 

Vinnaren var helt klart Sofia. Hon tog sig fram utan en minsta gungning. 

Sedan satt vi där tills det blev kväll. Åt och pratade om allt möjligt och ingenting. En så himla fin dag! Sommarens bästa här i Barcelona. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s