Veckan som gick

Hej på er! Hur har ni det? Det blev inte mycket bloggande för mig förra veckan. Jag var som jag skrev fullt fokuserad på att få allt jag behövde ha gjort på min jobblista och även om jag inte tog mig fram exakt vart jag ville så är jag i alla fall en bra bit på väg och det känns skönare i magen.

Den här veckan är rätt så full den med, men det känns som om jag har saker och ting under lite mer kontroll och jag hoppas jag ska slippa jobba på kvällarna efter att barnen lagt sig. Det är mitt mål, att få den där timmen eller två för mig själv att se på en serie med Edu, läsa bok, prata med en vän eller bara stirra framför mig om det är vad jag vill just då.

I helgen önskar jag att jag hade fått sova lite mer än vad jag gjort men jag känner att jag i alla fall hann mysa med Juni och Hjalmar och även vara lite social.

Nu är det karnevaltider här i Barcelona. Det betyder att det pågår maskerader, upptåg och dans lite varstans i stan och barnen klär ut sig i skolorna.

Historiskt är det en tradition som firas innan påskfastan men karnevalen har sina rötter i magiska riter som förr i tiden utfördes för att skrämma bort de onda krafter som man trodde höll våren borta.

På lördagmorgon klädde vi därför ut oss och deltog i festligheterna i vår lokala matmarknad. Juni var prinsessa och Hjalmar en hund. Jag en trött men glad mamma.

En musik-och dansgrupp spelade sköna rytmer likt under karnevalen i Rio och Juni fick hänga med.

Sedan på eftermiddagen åkte vi och åt calzots men då dog tyvärr batteriet på min kamera och mobil så det blev inga bilder därifrån. Hur som helst var det riktigt gott. Ni vet, Calzots är de där purjolökarna som man på katalanskt vis grillar över öppen eld och sedan doppar i romescosås.

På söndagsmorgon sprang Edu Barcelona halvmaraton och då åkte jag och barnen hem till Kerstin på frukost/brunch.

På grund av karnevalen och loppet och allt gick knappt några bussar så vi blev jättesena. Det slutade med att jag halvsprang hela vägen hem till Kerstin med Hjalmar och Juni ovanpå varandra i Hjalmars sovvagn. Puh! Hade min egen lilla-halvmara, för på vägen hem blev det likadant.

Så mysigt då att få pusta däremellan hos Kerstin. Vi åt bananpannkakor och jag drack massa kaffe. Hihi!

Och så hade vi vår egna lilla karneval! ❤️

När vi kom hem hade Edu sprungit klart för länge sen och några kompisar till honom kommit över på lunch. Vi tog take-away-kyckling med stekt potatis och aioli som är väldigt vanligt här på söndagar och åt citronmoussetårta som de hade med sig till efterrätt.

Javi, som jag inte sett på så länge, inte på flera år, busade med Juni och Hjalmar

så de tjöt av skratt.

På kvällen fick jag “slänga ner” dem i badet och sätta på lugn musik så att de skulle lugna ner sig lite. 😉😘 Kram på er! Hoppas veckan börjat bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s