Hjalmars 1-årskalas

Igår fyllde som sagt Hjalmar ett år och i lördags firade vi det med familj och vänner. Före jag fick barn visste jag inte att jag till och med skulle tycka mer om deras födelsedagar än min egen och fastän jag är rätt så trött och sliten så gick jag igång på att fixa kalas.

Först hade vi tänkt hålla festen ute i parken eftersom det har varit både soligt och varmt här den senaste veckan men sedan sjönk temperaturen mitt i allt och på fredagen öste regnet ner så vi bestämde oss för att duka upp inne istället.

Först visste jag inte riktigt vilken tid vi skulle köra igång. Klassisk kalastid hemma vid två-tiden är lunchtid här och efter lunch vid fyra, fem-tiden kändes försent för i alla fall våra barn som börjar ha lättare för att tappa humöret då. 😉 Så det blev brunch-tid vid 12 istället och vi dukade upp med olika smörgåsar, salta snacks men även bullar och tårtor såklart!

Inom kort var festen igång!

Här är är Edus mamma, vår granne Elisa, Edus bror Sergi och Carlos, vår granne och Edus kusin.

<<<
Helios tillsammans med huvudpersonen.

<<<
t,

sprang efter barn

lekte

och pratade.

När det var dags att blåsa ut ljuset i tårtan ville

alla vara med!


Och sedan mumsade vi i oss.

Jag hade bakat en chokladtårta och en gräddtårta med jordgubbar och blåbär. Här är det fullt med jordgubbar i affärerna nu och fastän de inte smakar som våra jordgubbar i juni så kunde jag inte låta bli att baka något så somrigt till mitt lilla vinterbarn.

Födelsedagar är speciella och jag önskar att även min familj och vänner hemifrån kunde varit där. Det är baksidan med att bo i två världar. Jag var därför extra glad över alla fina i Barcelona som kom för att fira Hjalmar tillsammans med oss. ❤️

One thought on “Hjalmars 1-årskalas

  1. Liz så fint kalas du har gjort till Hjalmar. Bakat så fin jordgubbstårta, lika fin som mormor Britts. I vårt hus skal de också vara sån tårta. Kram till Er. 💞🇦🇽

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s