En speciell födelsedag och två tårtor 

Jag tror jag är lite understimulerad på något vis. Absolut inte på grund av att jag har för få saker att göra. Nej, tvärtom. Jag har fullt upp hela tiden, sitter knappt ner på hela dagen förutom när jag ammar och på kvällen blir det ett avsnitt av “House of Cards” när barnen somnat och sen däckar jag i säng för att återigen vakna vid två för att amma osv…

Nej, mer understimulerad med tanke på att fokusera och koncentrera sig på något, gå helt upp i ett “flow”. Insåg det i fredags när jag började baka födelsedagstårtor till Noemi och Helios Sofia som fyllde 5 år igår. Jag började leta recept, kolla Pinterest och Instagram och blev ett hel hög på tanken att göra ett jättefin tårta till henne! 

Sedan drömde jag om tårtorna på natten. Ja, ni hör en nästa sjuklig besatthet..;) Edu som inte är så förtjust i söta saker, fattade ingenting…😉

Hursomhelst! Det blev två stycken chokladtårtor med nutellafyllning. 

En som fick bli huvudtårtan som jag dekorerade med kit-kat och massor med färgglada godisar och sen knöt en rosett kring. Sedan klippte jag ut små vimplar och limmade på glittriga bokstäver och skrev på spanska “Grattis på födelsedagen Sofia”. 

Det är nämligen hennes första födelsedag här i Barcelona sedan hon adopterades och kom hit från Colombia och därför ville jag den skulle kännas speciell, glad och innehålla allt hon tycker om: choklad, godis, rosa och rosetter. 

Sedan lagade jag denna lite mer vuxna tårta med tanke på alla föräldrar. Jag älskar kombinationen körsbär och choklad och eftersom det är säsong på dessa vackra bär just nu så passade det ju perfekt! 

Kalaset hölls i parken precis intill oss där jag  och Juni brukar leka. Det var en jättefin och solig dag! 

Och här är huvudpersonen Sofia 

och hennes mamma Noemi! ❤️

Till min stora glädje gjorde tårtorna succé! 

Både bland stora och små. Hembakat och tårtor och kakor är inte så vanligt här i Spanien, så det var ett rätt så tacksamt projekt. 

Efter tårtorna blev det ännu mer godis när barnen slog på en piñata som Noemi hängt upp i ett träd. Det är vanligt på barnkalas här. En färgglad påse fyllt med godis eller små roliga saker som barnen sedan slår på med pinnar och käppar

tills allt godis trillar ner. 

Nu ska jag försöka lägga ner min bak-besatthet och lägga mig på soffan och äta choklad istället. Lindt med havssalt 😉😘

Här kan ni se när vi sjunger för Sofia och hon blåster ut tårtljuset. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s