En födelsedag, strandliv och hela tiden i sällskap av en bebis

Häromdagen kom alltså min goda vän Ulrica hit. Vi har känt varandra i 20 år i höst och det är så himla härligt att ha en vän som varit med genom så många olika faser och upplevelser i livet. 

Vi pratar alltid konstant när vi ses och njuter, njuter massor. Fredagen började vi därför med brunch på “Brunch and Cake” i Barceloneta. 


Se vilken läcker frukost! Ulrica har nyligen fyllt jämnt och det skulle så klart firas. 

Först ner till stranden en sväng 

Och sedan med cava och kaka på lyxiga kaféet Jaime Beriestain. 


Min födelsedagspresent till Ulrica var fina sommarfötter med pedikyr på  Pink Peony på passeig de Gracia 100. Det extra härliga var att Hjalmar hängde med överallt och var supernöjd och glad. 

På kvällen blev det mexikanskt på Cantina Machito där de har en alldeles gudomlig guacamole med mycket koriander som jag av någon anledning har blivit helt galet förtjust i. Att restaurangen dessutom ser ut som Frida Kahlos hem i Mexico gör den till en storfavorit. 

Därefter var det lördag och vi började dagen återigen med massa prat och mysfrukost men denna gång hemma hos oss. 

Sedan bar det av till stranden. Sommarvärmen har nämligen kommit hit på riktigt nu. 

Bästa tipset med småbarn på stranden är detta strandtält som vi satsat på i år. Juni älskar det och det känns bra att hon kan söka skugga när hon vill. Dessutom är det bra att ha en sval och skuggig amningsplats.

Vi fortsatte njutarlivet sedan med tapas till lunch på Segons Mercat i Barceloneta. De har prisvärda och så goda tapas men tyvärr missar många det eftersom det ligger lite avsides från turiststråket i Barceloneta. 

På kvällen blev det sedan pizza 

Och ett glas rödvin ( mer klarar jag inte för då blir jg helt snurrig i huvudet) på favoritcykelkafeet Biocici Bike Café. 

Vad himla härligt det är med kära, kära vänner! ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s