Jul, jul, strålande jul! 

I fredags var jag på väg till Hamburg för en jobbgrej men 05.00 vaknade Juni och spydde så det blev inställt alltihop. Jag förväntade mig det värsta och såg framför mig hur vi alla skulle ligga däckade i någon sorts maginfluensa men redan efter några timmar mådde hon bra igen och på lördagen vaknade hon på strålade humör. Så vi packade in oss i bilen och åkte mot skogen. 


Vi var på jakt efter lite juliga skogsgrejer som kottar och barriga kvistar men hittade mest giftiga svampar och pinnar som Juni lekte att var fiskspön. 


Luften var så klar och jag njöt så av tystnaden runt omkring oss. 


Mina älsklingar! 


När vi sedan blev hungriga åkte vi ner till stranden för att äta lite tapas på en restaurang i Vilassar som vi tycker om. 


Juni sov i vagnen och jag njöt av värmen. Plötsligt kändes det som sommar igen. 


Dagens stora projekt var egentligen att hitta en liten julgran, vilket inte är det lättaste i Barcelona men vi lyckades! 


På vägen hem mot Barcelona fick vi syn på en stor blomplantage som sålde granar för bara 15 euro styck! Det bästa av allt är att granarna växer i en kruka och efter jul planteras de ut i skogen på nytt. 


Väl hemma igen satte vi genast igång med projekt jul! Vi brukar aldrig dekorera så här tidigt men efter som vi snart är på väg hem till Åland och sen inte kommer tillbaka på flera månader så är vi ute i god tid. Annars kommer vi inte hinna med något julmys här i Barcelona. 


Det är så roligt för i år är Juni medveten om julen på ett helt annat sätt och jag vill göra julen så där magisk för henne som jag själv tyckte den var när jag var liten. Och det verkar fungera. Hon typ studsade fram hela tiden och sa “åh, åh så fint!” 


Liksom alltid blandar vi traditionerna hej vilt och försöker se till att bägge av våra kulturer får vara med. Julstjärna som hemma i Norden. 


Lillajul-gran/ julgran likaså. 


Och sedan en julkrubba som nästan alla har här i Spanien. Den gjorde vi av en gammal fruktlåda och dekorerade med mossa, små lampor och små figurer i keramik. 


Under julgranen fick ” Tio de Navidad” sitta som är en katalansk tradition. När det närmar sig jul sjunger barnen en ramsa och slår på stocken med en pinne. Ut ploppar då en liten julklapp!!


När allt var klart och alla var helt slut, drack vi glögg från Ikea med julmusik i högtalarna. 


Så himla mysigt! Jag hoppas det här blir en riktigt magisk jul! 

One thought on “Jul, jul, strålande jul! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s