Älskade Costa Brava

Processed with VSCO with c1 preset

För tre veckor sedan åkte jag, Edu, Juni tillsammans med Helios och Noemi till Costa Brava. Meningen var att Edu och Helios skulle vara med i en simtävling i havet, men tyvärr blev  både jag och Juni sjuka och på söndagen på tävlingsmorgon vaknade Edu med feber och ont i halsen. Trots det fick vi ändå jättefina dagar tillsammans och vi hejade så klart på Helios, som fortfarande deltog i tävlingen.

IMG_0912

Eftersom det sedan var helgdag i Katalonien på måndagen så vi fick tre hela dagar att bara ta det lugnt, äta gott och ha det skönt. Ibland tänker jag att jag är extra kär i Barcelona för att det ligger så nära Costa Brava. Mindre än två timmar tar det för oss att köra dit till denna vackra och rätt så okända plats bland nordiska turister.

Mest av allt gillar jag lugnet där och hur grönt det är överallt. Alla vackra hus, gamla medeltida byar och fina, fina sandstränder. Ifall ni funderar på något nytt resmål rekommenderar jag verkligen er att åka dit. Först kan ni komma till Barcelona några dagar för storstadsliv och sedan kan ni åka ut på ljuvliga landet.

Vi hyr ofta ett hus över en helg, vilket inte behöver bli dyrt alls om man är flera som delar och inte åker i juli/augusti när det är högsäsong.  De är dessutom ofta utrustade med kök och eftersom det finns bra lokala råvaror som grönsaker, frukt, färsk fisk och bra kött att köpa på marknader nästan var som helst i området så brukar vi mestadels äta hemma vilket förstås också gör allting mer ekonomiskt.

Byn ni ser på bilderna här heter La Calella och är en jättefin, gammal, vit fiskeby. Vi bodde i en liten större by i närheten  som heter Bisbal och som är känd för keramik och för sin fantastiskt goda choklad. Huset vi hyrde hette Mas Petit och såg ut så här:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s