Tidsrum

Jag får stunder för mig själv och tid att tänka hela meningar. Ett extra utrymme som till en början gör mig så rastlös att jag bara lägger mig ner och stirrar upp i taket.

”Ok, nu finns tid. Vad är det egentligen som jag vill göra? Jag kommer på mig själv att nästan stressad fundera över hur jag kan nyttja tiden på allra bästa sätt.

Huvudet består av så många tankar. Det allra viktigaste är att jobba på bra när jag jobbar så att jag ska kunna vara ledig på riktig när jag är ledig. Jag är så trött på att öppna datorn efter att Juni har somnat. Inget kvällsjobb efter middagen. En ny regel. Oavsett vad.

I lekparken sätter jag mig på gungan och vänder mitt ansiktet upp mot himlen. På samma sätt som jag gjorde när jag var liten. Precis som Juni gör. Hon skrattar.

Det där härliga befriande barnskrattet utan hämningar som bara bubblar upp ur den lilla kroppen, hennes små fingrar som håller hårt om gungans kätting, ena stöveln som håller på att ramla av, håret som hon hatar att tvätta, den där trotsiga blicken.

Jag saknar allting redan nu på samma gång som jag upplever det.

Det är ett annat tidsrum,

som inte går att greppa eller hålla fast vid,

så jag gungar jag med.

 

 

 

2 thoughts on “Tidsrum

  1. Mina absoluta favorit-favorit inlägg är när du delar med dig av dina tankar som du gör här. Jag hoppas att du får en riktigt skön helg. Själv ska jag åka hem till mamma och pappa och dricka MJÖD! ❤

    • Tack Emma! Det är fint att du säger det och det gör mig glad för de är dem texter som jag tycker bäst om att skriva. Nu kommer jag att tänka extra mycket på dig när jag skriver dem. Kram på dig och hoppas mjöden var god…;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s