Rhurbarb lemonade

rhubarb-syrup-3

I dag får många barn sommarlov och det känns i luften. Det är så vackert ute nu att jag nästan inte vet hur jag ska ta in allt. Liljekonvaljerna som doftar så gott på kvällen, all fågelsång, allt de skira och gröna och ljuset. Jag älskar det här ljuset.

I dag tänkte jag dela med mig av ett rabarbersaft-recept. Det kanske verkar som jag snöat in mig på rabarber, men de är som allra bäst nu, så passa på att ta tillvara på dem. Snart blir de mer beska och träiga. Mamma lagade den här saften häromdagen och receptet kommer från Leila Lindholm. En saft i härlig rosa färg, perfekt med is och sugrör för sommarlovsdagar.

Rabarbersaft
Receptet ger cirka 3 liter.
Spädes efter smak

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st citron, saften

Gör så här: 
Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Bilden kommer från den härliga bloggen What should I eat for breakfast ? Om ni inte kollat in den tidigare, gör det. Man blir så inspirerad.

2 thoughts on “Rhurbarb lemonade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s