Todays working café

Någon undrade var jag brukar jobba någonstans. Jag har inrett ett litet kontor hemma i lägenheten, där jag ofta sitter, men ett par gånger vi veckan tar jag mig ut på stan och sätter mig på ett kafé och jobbar. Det är skönt att byta miljö och se lite folk. Det känns inte bekvämt att sitta på alla kaféer och jobba, men jag har några favoriter som jag brukar växla emellan. Tre med bra internetkoppling och ett helt utan wifi. De senare går jag vanligtvis till när jag skriver på ett porträtt och inte vill bli distraherad av mejl, Facebook och allt annat som plingar till i datorn.

Nu har jag dessutom hittat en ny favorit. Kafé Camélia på calle Verdi i Gracía. Det tar ungefär en kvart att gå dit från lägenheten, vilket känns som en lagom promenad vscocam109-1

internet är snabbt och bra. Personalen tittar inte snett på en om man sitter kvar länge och även många andra har sina datorer med och sitter och jobbar. Image

De spelar skön musik i högtalarna och annars är oftast ganska lugnt och skönt.Image

Sådana saker behövs när det vissa dagar känns lite tröga. Den senaste veckan har jag känt mig rätt så trött och jag tagit till olika knep för att pigga upp mig själv.

Detta är vad jag gjort: 

– Köpt en grön planta till vårt badrum. Den ändrade hela stämningen i rummet.

– Sorterat beticklådan. Jag blir så glad nu när jag öppnar den och hittar allt.

– Gått på yoga. Det här stället jag går till Yoga con Gracia har blivit som en frizon, där tiden nästan inte existerar. När jag kommer ut därifrån är det som om jag växt och resten av världen krympt och blivit mer lätthanterlig.

– Jobbat tillsammans med min kompis Maria. Vi är båda egna företagare och ibland kan det kännas lite ensamt utan kollegor. I går träffades vi och satt med varsin laptop och jobbade med olika saker. Det var helt suveränt. Jag fick en massa gjort och dessutom hann vi både luncha och fika. Jag vet inte varför, men ibland är det lättare att fokusera sig när man vet att någon annan bredvid en gör det.

– Bytt lakan i sängen, vädrat och låtit solen kika in.

– Lagat en god smoothie varje morgon med yogurt och färsk frukt.

– Facetajmat och skypat med Mamma, pappa, Åsa, Renée, Heidi, Carro, Lina och Ulrica. Det hjälper alltid. Det lustiga är att nu facetajmar jag och Malva till och med ibland. Jag brukar allltid säga hej till alla mina syskonbarn och skicka kramar genom telefon, men nu har hon blivit så stor att vi liksom kan prata på riktigt. Så fint, tycker jag. Tänk när resten av gänget blir lika pratsugna. Det kommer bli fullt upp då. På ett bra sätt…;)

5 thoughts on “Todays working café

  1. Hej! Vad roligt att jag hittade din sida! Jag arbetar som frilansande inredare och stylist och driver företaget Kreativ Kvadrat och i april åker jag till Barcelona! Ska bli underbart! Jag letar trendiga och mysiga caféer, restauranger, hotell och andra bra tips. Ser fram emot att följa dig! Ha en bra vecka! Mvh Åsa Andreasson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s