¡Buen provecho!

Här i Barcelona säger många, framförallt äldre damer och herrar, ”smaklig måltid” när de går förbi någon som äter. Det kan vara när någon stoppar i sig en smörgås på metron eller när någon hugger tänderna i en kaka, sittandes på en parkbänk. Men allra vanligast är när de kliver in på en restaurang och passerar borden där folk sitter och äter. Buen Provecho! Buen Provecho!

Jag tycker det är så vackert och jag tänker att det är alldeles för sällan som vi använder ordet: Smaklig måltid!

01-86016 01-86017 01-86019 01-86023

Helt fantastiskt vacker är även Helena Ljunggrens fotografiska matblogg som jag hittade häromdagen. Jag vill ställa mig i köket och kocka och bjuda hem massa goda vänner på en lång middag när jag ser hennes mat och recept.

Här hittar ni bloggen.

One thought on “¡Buen provecho!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s