Fiesta in the mountain

Jag hann inte packa upp väskan i helgen förrän jag och Edu packade in oss själva i bilen och körde norrut, upp mot bergen utanför Barcelona. Tre vänner till oss Silvia, Helios och Carlos fyllde nämligen år och det skulle firas med en stor fest i ett hus de tre hyrt över helgen. Det regnade nästan hela tiden tyvärr, men vi hade superkul ändå. Och gott. Alla hade fått en lista på vad för mat de skulle ta med sig och där fanns allt från spansk skinka, ostar och gåslever till en stor födelsedagstårta och italiensk lasagne. Mitt på dagen grillade vi i flera timmar och åt i desto fler tills det var dags för en liten siesta och sedan en promenad innan solen gick ner.

På kvällen åt vi ännu mer, skålade i cava och såg på Eurovision med ena ögat. Det gick ju inte så bra för Spanien. De kom näst sist. Desto bättre gick det i frågesporten som Anna och Noemi satt ihop till födelsedagsbarnen. De fick svara på en fråga från varje år de levat och den som svarade fel fick sätta på sig olika hattar, peruker och mustascher. Alla såg störtsköna ut!

Jag var lite trött från resan och pass-dramatiken, men hade ändå superkul. På natten sov vi alla över. 16 vuxna och nio barn rymdes totalt i huset. Till min stora förvåning träffade jag på ett italienskt/spanskt par som jobbade i Dublin på IBM samtidigt som mig för många, många år sedan. Att vi nu skulle träffas i ett hus uppe i bergen utanför Barcelona var inget någon av oss kunde gissa. Så liten världen är ibland och på samma gång så stor!

This weekend we had a birthday party for Silvia, Helios och Carlos in a house in the mountains, about one hour outside of Barcelona.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s