Hemmajobb, fredsgubbar och irländska pubar

God morgon! Hur är det med er idag? Idag jobbar jag hemifrån. Det är skönt det med. Faktiskt älskar jag framförallt kombinationen, att kunna alternera. Vi har flyttat matsalsbordet framför vardagsrumsfönstret för att få in lite mer naturligt ljus där vi sitter och jobbar, så nu tittar jag ut över en gräsmatta helt täckt i frost och ser även huvudet av barnens snögubbe som fortfarande inte smält bort. Det ser lite makabert ut, men får mig att skratta.

Ljusen på bordet är tända, musiken i högtalarna är skön och favoritkoppen står på bordet med kaffe i. Min favorit playlista just nu är en från mitt dröm B&B i Frankrike La Belle Vue, som jag följer på Instagram. De har satt ihop en lista med franska låtar och när jag lyssnar på den känns det som vår i hela kroppen.

Idag högst på min jobblista står att skriva ut två intervjuer. En med Jan Eliasson som jag gjorde förra veckan och en med Björn Vikström. Jag har bandat in dem på zoom och ska lyssna på dem igen för att sätta in mig i rätt stämning. Jag vill komma ihåg med vilken ton och ansiktsuttryck de sa saker för att porträttera dem rätt.

Vet ni förresten att idag är det St Patricks Day idag? Irländarnas stora dag när alla dricker Guiness på pubarna, skålar och säger Sláinte och lyssnar på irländska pubsånger som Whiskey in the Jar och Irish Rover. Irland är och kommer alltid vara en speciell plats för mig. Bilden ovan är på min första lägenhet i Dublin på Green street vid floden Liffey. Det var första stället jag åkte till när jag var 19 år och varenda cell i min kropp ville ut och upptäcka världen. Minnena därifrån är tuffa, men också fina och kärleksfulla. Jag fick se riktigt mörka sidor av mänskligheten, men jag träffade också på varma människor som hjälpte mig på alla sätt de kunde fastän de inte ens kände mig.

Jag måste nog sätta på mig något grönt ikväll och ta en svängom till keltiska toner för att ära dessa fina människor. Det gör jag varje år. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s