Tips på utflykt och hur prata med barn om Corona

Hej på er! Hur har ni det? Jag tänker att jag ska försöka skriva här varje dag nu. Framförallt ifall världen ändras för gott, för att få det dokumenterat. Vad som hände och vad vi kände. Kanske historikern och journalisten i mig som spökar. Men på riktigt så vill jag att mina barn ska kunna läsa om det här sedan, för att veta hur det var.

Onsdag och snart har vi jobbat en vecka hemma. Det börjar kännas normalt och äntligen börjar vi komma in i lite rutiner. Jag har också börjat känna att barnen har vant sig, att de är lugnare. Känner sig tryggare.

Min kompis Heidi tipsade mig om en sådan bra film som man kan visa för sina små barn som undrar och har funderingar kring det nya Coronaviruset. Det är Borås Stad som gjort den. Här kan ni se den.

Jag vill säga det igen. Jag är så tacksam att vi bor så nära naturen och kan gå ut när vi vill och ta del av den. Varje kväll pratar vi med Edus mamma i Barcelona som sitter inne i en lägenhet utan balkong och inte kan gå ut.

Våra kompisar med barn som bor i små lägenheter utan gård eller terass har också det tufft. Det enda de kan göra är att gå ut och handla, inget mer.

Här kommer några bilder från våra utflykt till Soltuna i Geta förra helgen. Där finns en trollstig för barn som man kan gå som är som en berättelse. Hjalmar kanske var lite för liten men Juni älskade sagan som utvecklade sig för varje station vi fann. Och sedan fanns det en massa ispölar överallt, vilket är största nöjet just nu. Jag minns själv känslan av att sätta foten på isen och se hur den krackelerade.

Så tips, tips för alla er som bor på Åland och vill ha ett nöje i helgen. Soltuna är ju stängt för vintern men vi hade fika med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s