Balkongen – min lilla, lilla gröna oas

Hej på er! Hoppas er måndag börjat fint. Jag har koll på att ni fortfarande har fint väder där uppe och det ser så himla härligt ut! Jag måste erkänna att jag har lite hemlängtan nu. Men jag är också glad över att vara här, på ett ställe och kunna arbeta på och få allting klart innan sommaren. Semestern hägrar!

Här regnade det igår och imorse när jag strosade in till Gracia för att jobba var luften så fräsch och allt så grönt och fint.

Jag älskar att vara tidigt ute och se hur staden sakta vaknar upp. Sedan satte jag mig på ett kafé och skrev på ett porträtt. Är så glad för jag hittade en gammal vintageklänning jag fick av min vän Karin när hon hade vintagebutik och den är så härligt blå som himlen. Den gör mig glad.

I helgen gjorde vi mycket lite och det känns i kroppen. Lite mer energi, fastän Hjalmar väckte mig redan sex imorse. Han är så söt. ( hihi! Tur är det!)Han sätter sig på min mage och säger mamma högt och så pekar han mot dörren.

Ut direkt vill han helst. Ibland hämtar han sina skor och går mot ytterdörren. Eftersom jag inte är så himla förtjust i att gå ut redan sex på morgonen är jag glad att vi har en balkong.

Den är inte stor och ibland mitt på dan är det så mycket trafik på gatan nedanför som överröstar allt annat. Men imorse sjöng fåglarna och det gick att känna doften av våra tomatplantor.

I år har jag verkligen försökt skapa vår lilla, lilla gröna oss med många gröna växter och blommor som tar bort fokus från luftkonditioneringen och plastväggen bakom.

Och så har jag planterat en massa olika saker i krukor med barnen. Allt från mynta och basilika till tomater och jordgubbar. Juni tycker det är så himla roligt att se allt växa och vattna och pyssla om växterna.

Dessutom har jag byggt ihop en liten soffa med gamla lastpallar jag hittade ute på gatan och släpade upp. Lite kuddar till och mattor och allt känns mer ombonat.

Min största skräck i livet just nu är att barnen ska ramla ner från balkongen så därför ville jag ha en låg soffa som det inte gör något om de klättrar upp på.

Min dröm är att en dag ha mitt eget hus och trädgård. Jag är ju egentligen en lantlotta och typ uppväxt mitt i en skog 😉 Men tills dess tänker jag att det är bäst att ta tillvara vad man har och skapa sina egna utrymmen där man trivs.

Och när de gröna papegojorna sätter sig på balkongräcket och jag och barnen fikar där ute känns det riktigt exotiskt och nice. Lite musik i bakgrunden, nybryggt kaffe och vi har vår egen lilla tropiska lounge.

På kvällen när de lagt sig ser det ut så här istället. Med vin i glaset och mysbelysningen på.

Jag gillar inredningsbloggar och att bläddra i tidningar med fina hem men jag har tidigare haft svårt att veta vad som är min egen stil. Tills nu.

Mys är mitt mål och ledord. Mitt hem ska vara mysigt, då trivs jag. Och det är det jag också vill ge barnen. Mys och känslan av ett varmt och omkramande hem, oavsett hur och var vi i världen vi bor. ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s