Småbarn och egen företagare, del två

Åh, vad jag har klurat på det här med att få mina artiklar skrivna och på samma gång kunna vara med barnen så mycket som möjligt.

Ni minns säkert att jag skrev ett inlägg om det tidigare.

Nu har jag insett att mycket handlar om en konflikt jag har inuti mig själv. Hjalmar är knappt ett år och jag tycker han är för liten för att vara allt för mycket tid utan sin mamma eller pappa.

Rätt eller fel, så är det en uppfattning jag har och allt jag gör som går emot det har fått mig att må dåligt.

När Juni var lika gammal som han är nu, var Edu delvis permitterad från sitt jobb och var hemma två eftermiddagar i veckan. Ingen pappaledighet men på vårt eget vis och tack vare dåliga tider fick jag ett par eftermiddagar i veckan att jobba.

Men nu jobbar han heltid och eftersom pappor här enbart har en månads pappaledighet som Edu tog ut när han föddes, har pusslandet legat på mig.

Till en början försökte jag jobba när Hjalmar sov men eftersom han enbart gör det en timme här och där blev det bara pannkaka av jobbandet. Varje dag slutade med att jag istället satt på kvällen/natten och jobbade när barnen somnat, vilket i längden inte är hållbart. Speciellt när Hjalmar dessutom med jämna mellanrum vaknar hela natten. Jag höll på att gå under…

Till slut fick jag helt krasst titta på vår situation och göra det bästa av det, trots att det inte är exakt som jag inom mig vill. Och vet ni, det blev riktigt bra.

Hanna, vår au-pair, är nu med båda barnen mellan 9-13 på dagarna. Då sover Hjalmar vanligtvis två timmar och de andra två timmarna är han i parken eller hemma och leker med Juni och Hanna.

Och jag får fyra timmar i sträck att jobba! Vilket är så så lyxigt för mig. Plötsligt flyter tankarna på i ett sträck och jag har tid att få flow och vara mycket mer effektiv.

Sedan när klockan slår ett går jag hem och äter lunch med Juni och Hjalmar och så har vi hela eftermiddagen tillsammans. Vilket också känns otroligt lyxigt.

Plötsligt får jag njuta av fördelarna att vara min egen. Så alla andra företagare med småbarn. Mitt bästa tips är att ge sig själv sammanhängande tid att jobba, så får du även tiden du vill ha tillsammans med barnen.

Puss! ❤️

PS! Så här ser mitt kontor ut nuförtiden. Jag sitter på biblioteket där vi bor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s