En nyårsafton i Barcelona

Hej på er! Söndag och jag ligger däckad i årets första förkylning. Så skönt att det är helg och att Edu är hemma, så jag kunnat vila mig lite. December har varit en mycket fin månad men även väldigt hektiskt så nu tror jag min kropp sa stopp. Försöker därför lyssna på den och ta det lite lugnt.

Men innan det började klia i min hals har vi haft magiska dagar här i Barcelona med paraden och de tre vise männen som kom till stan. Det var som jag skrev i det förra inlägget som att fira jul igen. Ibland kan det kännas lite tungt med våra olika världar som vi befinner oss i och reser emellan men ibland känner jag mig så rik att få ha dem bägge och nu i helgen var en sådan dag då det kändes fint att vi får ge två kulturer till Juni och Hjalmar.

Jag tänkte visa er bilder från helgen men först ska ni få se vad vi gjorde på nyår.

Vi hade ju landat dagen innan och jag började dagen med att ta en lång dusch och fixa mig lite nyårs-fin för att pigga upp mig lite. Ibland tycker jag det är det bästa knepet. En dusch, kläder jag tycker om och ett par örhängen och jag känner mig som en ny människa.

Sedan tog vi bilen och körde till Premia del Mar, som är en by, ungefär en halvtimme från Barcelona, där våra vänner Marc och Juanita bor. Här är deras barn Candela och Martina och Juni. Vi började direkt med en tur till parken.

Lite senare kom även en annan familj vi känner, Roman, Chris och Marti och Bertha, och tillsammans började vi förbereda vår nyårsfest.

Ibland går jag igång på mitt instagramflöde och vill duka med vackert porslin, linnedukar och så många fina detaljer som det bara går. Men ibland tycker jag det är härligt hur opretentiöst och enkelt många förhåller sig till sådan saker här i Spanien. En fin duk och några servetter. Resten liksom löser sig… huvudsaken man har roligt.

Edu stod som vanligt i köket och kockade en hel del.

Här är han med Roman och Marc. De har varit bästa vänner sedan de var 3 år!!

Candela fullt utrustad för tolvslaget.

Och så började vi äta. Skaldjur till förrätt. Sedan fisk, en kötträtt och

till sista en chokladmousse-tårta med hallon som jag lagat.

Jag tror jag sagt det tidigare, men det är så himla roligt att baka åt vår vänner här, för de är så ovana med sådana slags efterrätter och tycker allt är gott. ( oavsett om det är det eller inte 😉) Jag har lovat Bertha här på bilden att få komma hem till oss och baka någon dag för hon vill så himla gärna lära sig det. Hon kanske får komma och hjälpa mig när Hjalmar fyller år.

Därefter gick tiden väldigt fort. Både Hjalmar och Juni somnade, vi åt, pratade, summerade 2017 och innan klockslaget fick vi bråttom att skriva lappar med saker vi önskar oss nästa år och med saker vi vill släppa från året som gått.

I Spanien har man officiella fyrverkerier men få skjuter raketer hemma på grund av praktiska skäl. Istället ska man enligt traditionen äta 12 vindruvor på 12- slaget.

Så vi förberedde vindruvorna och gjorde oss redo.

Vilket betyder att sätta på teven och slänga in en vindruva i munnen för varje gång klockan slår.

Det blir rätt så stressigt att hinna med och munnen blir rätt så full så till slut skrattar man bara. Och kanske är det som är grejen…

Juni vaknade av allt oväsen, tror jag, och kom ner i pyjamas och åt vindruvor hon också.

Sen gick vi utomhus och dansade till Abbas Happy New Year och gjorde vår lappritual som är min, Heidis och Carros men som jag alltid försöker sprida vidare. Den går ut på att spara lapparna med saker man önskar sig och bränna upp de saker man vill lämna efter sig. En fin sak är att jag vet att Carro och Heidi gör likadant och på så sätt är de lite med mig, trots att vi firar på olika håll. ❤️

Efter en liten stund vaknade sedan även Hjalmar så jag inledde de nya året med att krypa i säng och försöka få Juni och Hjalmar att somna om. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s