Gott nytt år!

Hej på er! Hur är det? Vi klev innanför dörren i vår lägenhet i Barcelona igår kväll klockan tio efter en 15 timmars lång resa från Åland, så vi är lite slitna kan man säga.

Men nu är det inte många timmar kvar på året. 2017 har varit ett fint år för mig. Året jag blev tvåbarnsmamma och Hjalmar kom in i våra liv. ❤️

Jag har inte gjort något stort, häftigt

eller annorlunda. Det är liksom inte den världen jag befunnit mig i. Med en liten bebis och en treåring rör sig mer i den mindre världen, mellan parker och lekplatser, soffan, sängen, vardagsrumsgolvet och köket och mellan Barcelona och Åland så klart 😉 Och jag har varit väldigt lycklig över min lilla familj och över att bara få vara. Om 2018 ger mig samma känsla är jag så så nöjd.

Däremot har världen känts orolig. Alla terrorattacker, Trump, konflikten här i Katalonien. Jag har suttit och ammat i soffan och sett hemskhet efter hemskhet på teven. Så nära, så nära ibland som när en bil körde ner människor som vandrade ner längs Ramblan eller när polisen slog ner människor på gatan nedanför där vi bor. Och fastän jag levt i min småbarnsbubbla har jag också oroat mig över framtiden.

Men en sak som gett mig hopp nu i slutet av året är #metoo. Något är på väg att ändras. Jag känner det i hela kroppen. Efter alla modiga som berättade. Det går inte att gå tillbaka till det som varit längre. Det måste vara så.

Inför 2018 hoppas jag som alltid på god hälsa och att alla runt omkring mig ska må bra. Jag hoppas också på att fortsätta få njuta av Juni och Hjalmar, få roliga jobbuppdrag, känna glädje och flow när jag skriver, få lite mer ordning på min jobbsituation, stressa mindre, njuta mer och ha mycket tid för min familj och vänner.

Jag vill fylla på fler små stunder av njutning i vardagen, lyssna på musik som berör, kanske gå på teater, se utställningar som får mig att känna saker, lyssna på poddar som inspirerat och läsa böcker som lär mig saker. Och jag vill komma ut ur bubblan lite, vara en del av världen och kanske även på mitt lilla vis bidra till att den blir lite bättre. Hur? Det ska jag klura på!

Gott nytt år alla kära ni! Och tack för att ni följer mig här! Det ger mig så mycket glädje! ❤️

One thought on “Gott nytt år!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s