Juldagar på Åland

Hej på er! Nu är det snart ett nytt år! Imorgon åker vi till Barcelona! Väskorna är packade och Edu och Juni och Hjalmar sover. Jag ska bara suga i mig lite till av Ålands-julen innan jag tänkte krypa ner i säng.

Jag blir alltid lite nostalgisk innan vi ska åka och nu när vi har varit hemma lite längre i sträck och kommit in i livet här känns växlingen mellan världarna lite svårare. Alla hejdå, omställningen för både mig och barnen och tiden som sedan behövs för att komma in i livet där. Vissa gånger tar det mer på krafterna än annars och just nu känner jag mig lite trött fastän jag vet att det kommer bli jättebra sen.

Men två saker måste jag erkänna att jag längtar efter. Solen och ljuset! Oj, vad mörkt och ruggigt det varit de senaste dagarna. Vi har lekt i pyjamasar halva dagen, ätit massor av gott, träffat stora tjocka släkten, fikat och lunchat med fina vänner, varit ute och ätit middag med nästan hela gamla lucce-gänget och simmat och pysslat och också hängt i soffan såklart och bara tagit det lugnt. Här är några bilder.

Juldagsmorgonen var jätteskön med lång frukost och ett skönt lugn i luften.

Juni var helt och håller fokuserad på sina nya leksaker och när Hjalmar sov kröp jag ner i sängen och läste bok. Vet inte när det hänt sist!

Sedan på kvällen hade vi vår traditionella släktmiddag med alla våra kusiner från pappas sida och farbröder och fastrar.

Denna gång var vi hos Renee och Christian. Och det var en så himla härlig stämning med folk i varje vrå.

Och massa god mat såklart. Alla tar med sig olika rätter som blir till en enda stor julbuffé.

Det finns alltid mycket att prata om.

Här är Åsa med våra kusiner Michela, Bianca och Vendela. En bor till vardags i London, en annan i Åbo och en tredje i Stockholm.

Det var juldagen.

De andra dagarna har jag tagit semester helt och håller och inte fotat så mycket tyvärr men jag avslutar med några bilder från när vi var på Ålands kulturhistoriska museum häromdagen och pysslade och gick på stjärnjakt med skattkarta. Mitt bästa tips om ni bor på Åland är att spana in deras familjeaktiviteter. Så bra ordnat för barn. Juni älskade det! 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s