Julhelgen

Julhelgen började redan på torsdagen när mamma och pappa tog in granen och jag och Juni “hjälpte till” att klä den. Jag älskar doften av granbarr i huset. 


Sedan på julafton började vi festligheterna traditionsenligt med julgröt hemma hos mamma och pappa med farmor och Renee, Christian och barnen. 


Vi brukar alltid gå i julkyrka i Jomala och denna gång lyckades vi pricka in gudstjänsten med Junis eftermiddagsvila. Så medan hon sov gott i vagnen satt jag och Edu stilla i en hel timme och lyssnade på vackra julsånger. 


Därefter var det daga att dra igång firandet på allvar hemma hos Åsa och Stefan. 


Jag har knappt ätit någon julmat på förhand i år så jag njöt så av middagen.


Mamma och pappa 


Värdparet. 


Och sedan kom tomtarna! Två detta år! Och tvillingar var de också! 😉 


Juni blev både  rädd och glad och väldigt nöjd över sin docka och doktorsväska.


På julannandagen fortsatte vi med mat och jul och gott hemma hos Åsa och Stefan tillsammans med hela tjocka släkten från min pappas sida. En så fin tradition och vi blir bara fler och fler. I år 28 stycken! 


Och sedan dess har jag, Edu och Juni tagit det rätt så lugnt. Gått ut på promenader, lekt, fikat och framförallt sovit mycket! 


Jag vet inte när jag tagit det så lugnt och det är som om all trötthet nu kommer ut! Det får mig konstigt nog att känna mig allt tröttare i kroppen men klarare i huvudet och lugnare i sinnet. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s