Höstlugn, tysta nätter och två siestor

I fredags åkte jag, Edu och Juni till vår tillflyktsort Costa Brava. Det var rätt så kyligt i luften för att vara här och jag såg så framemot att få krypa ner i en säng ute på landet utan storstadens ljud och ljus.

img_4945

På lördagen vaknade vi upp i det här fina huset och åt frukost i lugn och ro. Tre år i rad nu har vi åkt hit första helgen i november och när jag klev upp välde minnena från fjol över mig. Då hade vi just fått missfall. Och jag hade precis kommit ut från sjukhuset efter flera komplikationer och var så trött och sorgsen.

img_4877Nu känner jag en skön och liksom lugn lycka i mig. Magen växer och växer och de rätt så rejäla sparkarna här och där inuti mig gör att oron försvinner. Tänk, vad fint det är hur livet kan förändras så på ett år.

img_4869

Även här i Spanien börjar det bli höst nu. Det är fortfarande grönt ute men luften är klarare och dagarna kortare. Jag tycker det är mysigt. Solen är underbar men så intensiv.

img_4868

I trädgården finns en pool som är alldeles för kall att bada i men Juni och jag låtsades fiska i den

img_4865och resten av tiden tillbringade hon här i studsmattan.

img_4867För Juni är studsmatta = Åland så hon var lite bekymrad över var hennes kusiner var, men annars var hon överlycklig. Och medan hon och Edu studsade iväg så smög jag in i huset och sov siesta. Två stycken. En före lunch och en efter. Så underbart! Och behövligt.

img_4938När det sedan började skymma ute bäddade vi ner oss i solstolarna och läste böcker

img_4956medan Edu kockade middag inne i köket. Både Edu och jag njuter så när vi har ett riktigt kök att laga mat i . I Barcelona är vårt kök mindre än en liten garderob så vi börjar alltid drömma. En dag kanske då kanske…

img_4963

Hur som helst somnade Juni nästan där ute under täcket medan vi låg och tittade på

img_4962

det vackra ljuset

img_4961

precis när solen gick ner.

img_4914

På söndagen steg vi däremot upp ganska tidigt då Edu skulle vara med i en stor simtävling på fem kilometer i havet. Det är så populärt med sådana simtävlingar här nu, så det var en massa folk överallt och en riktigt skön stämning.

img_4920

Dagen innan blåste det rätt så rejält, men nu låg havet stilla som tur var. Stora vågor och strömmar gör mig nervös.

img_4911

Jag och Juni önskade Edu lycka till och sysselsatte oss sedan med annat som

img_4891

springa

img_4888

hoppa

img_4893

springa lite till

img_4898

och lite till

img_4896och lite till.

img_4904Sedan gick vi och åt lunch och när hon sov gott i vagnen tog jag en lång och långsam promenad tillsammans med min foglossning längs hamnen

img_4917

och stranden.

img_4927

tills jag såg Edu och hans kompis Carlos ta sig i mål.

img_4935Fastän jag inte själv tävlar är det alltid så kul se hur glada alla är efteråt när de lyckats ta sig i mål. Men oj, vad frusna de var! Efter det här fotot är taget åkte vi tillbaka till huset, åt en stor paella och sedan körde vi tillbaka till Barcelona igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s