Mörkrädd

 

 

352h

337h

328h

250h

Jag hade tänkt posta ett inlägg om vårt allahelgonafirande, men jag kan inte. Inte i dag. Inte efter nattens val.

Jag har överlag svårt att göra någonting. Det enda jag kan tänka på är: Vad händer nu? Blir det krig? Hur ska det gå för Juni och bebisen i magen? Hur kommer världen se ut om några år? Har de överhuvudtaget en framtid?

Den här situationen är så fruktansvärt obehaglig och sorglig. Jag har alltid funderat på olika val folk gjort i historien. Som hur Hitler kunde bli president eller hur man kunde se Mussolini som en frälsare?

Nu kom svaret. Det är tyvärr mycket enklare än vi tror att  göra hemska värderingar och åsikter acceptabla och övertyga människor om att man ska rädda världen med hat och ”hårdhandskarna på”.

Det gör mig så rädd och vi är många som är rädda i dag. Det är inte heller bra. Redan nu hörde jag någon säga att Sverige måste bygga upp sitt försvar. Upprustning! Nästan vilken historiker som helst kan berätta för oss hur det brukar sluta.

Jag känner mig så kraftlös. Vi är så maktlösa. Det är svårt att få någonting gjort.

Kärlek! Jag vet! Det låter klyschigt, men vad ska vi annars göra? Det är i alla fall det enda jag kan komma på. Att ge så mycket kärlek som jag bara kan till alla människor jag känner och inte känner runt omkring mig i dag.

Nu måste hatet minska! Och vi måste kämpa tillsammans mot det!

247h

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s