Tips på 5 bra hotell i Barcelona

De är många som skriver till mig och frågar om hotelltips här i Barcelona, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av fem favoriter.

Hotel Sixtytwo

På den stora breda shoppinggatan Passeig de Gracía ligger Sixtytwo, ett fyrstjärnigt boutiquehotell med några drömliknande rum. Om du har satt undan lite extra pengar för boende, är det värt att checka in. Du kommer att få ett personligt bemötande och känna dig som en kung. Även perfekt för ett par på kärlekssemester som vill ha nära till allt. Dubbelrum från cirka 1 500 kronor natten.

sixtytwo-22-

Passeig de Grácia, 62, sixtytwo.barcelonahotelreview.com

Hotel Room Mate Emma 

Man behöver inte ruinera sig för att bo bra i Barcelona. Det finns många lyxiga varianter, men även flera mysiga och riktigt fina hotell till ett lite lägre pris. Room Mate Emma är ett modernt och coolt hotell i närheten av Gaudís modernistiska skapelser, trendiga barer och riktigt bra shopping. Dubbelrum från cirka 700 kronor natten.

Room Mate Emma1

Carrer de Rosselló, 205, emma.room-matehotels.com

Poblenau bed & breakfast 

Detta ställe har få, men charmiga rum och en mysig terrass att äta frukost på ute i solen. Bemötandet är vänligt och personligt och därför väljer framförallt många familjer att bo här. Stadsdelen Poblenou är dessutom perfekt för en kombinerad sol-och stadssemester eftersom du både har gångavstånd till stranden och snabbt tar dig in till centrum med tunnelbanan. Dubbelrum från cirka 550 kronor natten.

Poblenou1

Carrer de Taulat, 30, hostalpoblenou.com/cast

Hotel Chick och Basic Ramblas

Letar du efter ett hotell med en unik stil och skön atmosfär och som har en historia att berätta, då har du kommit rätt. Inredningen är inspirerad av 1960-talets Barcelona med årtiondets kreativitet och lekfullhet – tänk dig Mad Men möter Spanien. Det är även lätt att få känslan av att du sover i ett galleri med pågående fotoutställningar överallt och färgstark konst på väggarna. Dubbelrum från cirka 600 kronor natten.

C&b1

Passage de Gutenberg, 7,  chicandbasicramblashotel.com

Casa Bella Gracia 

Casa Bella Gracia är ett ekologiskt, hållbart hotell som är byggt på ett sätt som minskar energiförbrukningen, och där exempelvis tvålen i duschen är ekologisk och dess förpackning biologiskt nedbrytbar. Atmosfären är lugn och avslappnad och inredningen enkel, men originell. Hotellet samarbetar med lokala, ekologiska producenter när det kommer till frukosten och annan mat och dryck som erbjuds. Runt knuten från hotellet finns gott om barer, små restauranger, designerbutiker, konstgallerier och smala gränder att gå vilse i.Dubbelrum från cirka 550 kronor natten.

CasaBellaGracia2

Carrer de Sant Agustí 4, casabellagracia.com

Fler Barcelonatips: 

Mina tre favoritrestauranger i Barcelona just nu 

Mina favoritsaker att göra i Barcelona

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s