My favorite things to do in Barcelona

Skärmavbild 2015-01-16 kl. 10.55.03

Ni som är på väg till Barcelona snart och läser här, ni har väl inte missat att jag är Vings citykorre i Barcelona. Varje månad uppdaterar jag barcelonaguiden på deras hemsida med nya tips. Här hittar ni den och här är några av mina senaste tips:

Besök en bodega

Bodega
Verema I Collita, Plaza Joanic
Säg Spanien och många tänker på goda viner och god mat. Runt om Barcelona finns det en hel del fina vingårdar, men resor du över en helg är det inte alltid så lätt att hinna ta sig dit. Häng inte läpp för det! Stan kryllar av bodegor, där du likt på en gård kan provsmaka och välja och vraka bland nya favoriter. Missa inte heller att fråga efter husets vermouth. Direkt ur bodegans vintunnor serveras denna ofta bortglömda delikatess, som Barcelona-borna älskar att dricka iskall med en skiva apelsin i.

Gå på museum gratis
Söndagar
Många fina museer har gratis inträde på söndagar från klockan 15 på eftermiddagen. Bland annat Museu Picasso, Macba – Barcelonas historiska museum och designmuseet Museu del disseny de Barcelona. Men se till att gå dit i god tid. Köerna kan vara väldigt långa.

Ät frukost på stranden 
Metro-station Barceloneta 
Barcelona har en strand som är fyra kilometer lång. Här är det oftast fullt med folk, men inte på morgonen. Köp med er frukost och slå er ner i sanden. Titta på männen som brukar samlas på piren för att fiska och känn hur solen sakta men säkert börjar värma upp kroppen och allt runt omkring.

strand-barcelona-540x400

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s