Dekorera med eukalyptus

imagen-1imagen-9

Jag tycker det är så mysigt att det är lillajul i morgon på Åland. Och även om vi befinner oss i Barcelona ska vi försöka fira det här lite grann i alla fall.

I kväll ska jag plocka fram julstjärnorna och sätta upp dem i fönstret och på lördag blir det glögg som vi hittade på Ikea, pepparkakor och sedan lite tapas tror jag. Edu har fyllt kylskåpet med skinka, korv och ostar. Det blir en salig blandning som vårt liv för det mesta är här.

Överlag dekoreras inte hemmen lika mycket till jul här som hemma. Det existerar knappt överhuvudtaget någon stress kring inredning. Många tar vad de haver och verkar inte bry sig så mycket ifall inte kuddarna matchar.

Det kan vara riktigt skönt ibland tycker jag, men till jul vill jag ha det mysigt. Det konstiga är att det är samma sak som med inredning i ett annat land som med matlagning. Fastän du har samma ingredienser blir inte slutresultatet det samma.

Det gäller därför att hitta något som kommer härifrån och passar in i miljön, men ändå ser lite juligt ut. Och nu har jag hittat det: eukalyptus. Det bästa är att det även luktar fräscht och gott. Idén och bilderna kommer från den här fina spanska bloggen.

Ha en skön lillajul allihop!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s