Skönt vilse i Binibèquer Vell

Ofta när jag reser så skriver jag om vad vi sett och gjort, men många gånger hinner jag inte berätta om allt och det är så många resmål som jag aldrig delat med mig av till er. Därför tänkte jag från och med nu på söndagar, när tid finns, posta resetips, reseguider och andra saker som har med resor att göra.

SONY DSC
En väldigt vacker och speciell plats vi besökte när vi var på Menorca var Binibequer Vell. En gammal morisk fiskeby som jag absolut tycker du ska se om du råkar befinna dig på ön.SONY DSC

Den är känd för sina trånga, trånga gränder och vita hus och du behöver här gå vilse lite grann för att se allt.

Vi gjorde det och fascinerades över de små husen, där det fortfarande bor folk.

SONY DSC

Paus för blöjbyte…

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Bestämmer ni er för att åka hit kommer ni väl framme vid byn mötas av ett torg med ett flertal restauranger. De är rätt så turistiska, så ta hellre med egen mat och ha en picknick på någon av de fina stränderna i närheten.

Överlag invaderas byn och hela ön av turister i augustimånad när spanjorerna har semester så kan du besöka den en annan månad är det en bra idé.

Binibéquer Vell är inget ställe att semestra på utan ett perfekt dagsutflyktsmål. Du kör 12 kilometer söderut från Menorcas huvudstad Mahón.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s