Dagen innan…

IMG_2023-2
Man kan säga att festligheterna började redan i torsdagskväll när Renée, Edu och jag åkte till hamnen sent på kvällen för att hämta alla fina från Barcelona. Det regnade, blåste, var 14 grader kallt och när de klev i land frågade de mig om de kommit till världens ände… Men där och då kände jag att de roliga hade börjat.
För bara några timmar senare, rätt så tidigt på fredagsmorgonen, stod jag med dessa två mitt på Torggatan. Helios och Noemi på Åland! Så overkligt och helt fantastiskt fint.
IMG_2024
Jag och Edu tog med de två, Marc, Carro, Roman, Edus mamma, bror, Núria, Didac och Lluc på en rundtur genom stan medan solen lyste och vi började få hopp om vädret igen.
IMG_2026
Efter att jag visat dem mina favoritställen gick vi till ÅSS och åt lunch och därefter vidare till Renée på mumsig fika innan det var dags att ta sig ut till Lemström och fortsätta med allt festfixande.
_MG_9355
Ni vet hur jag brukar skriva om hur skönt det är när mina olika världar möts och det var så himla kul att se Noemi, Helios, Marc och Roman stå där på Åsa och Stefans altan, pussa och skaka hand med mina föräldrar, systrar, syskonbarn och åländska vänner.
_MG_9369
Efter en stund kom även våra spansk/argentinska vänner Javi och Maria med färjan från Åbo. Vilken återträff!
_MG_9383
Så småningom började även alla fina från Sverige dyka upp. Som Heidi, Mirjam och Björn
_MG_9398
och Ulrica. Alla hjälpte till för vi hade så mycket att göra och fixa.
_MG_9376
_MG_9373
Här står Edu och förgrillar lammköttet som vi marinerat i citron, olja och örter
_MG_9367
medan jag ringer och bekräftar beställningar, hämtar grejer och stämmer av saker inför morgondagen.
_MG_9371
Bästa Lina hjälper mig med bordsplaceringen.
_MG_9374
_MG_9372
Och spanjorerna med allt lägga upp lufttorkad skinka på serveringsbrickor.
_MG_9391
_MG_9377
Barnen leker på gården och bastun står på för den som vill bada ta sig ett dopp i det blå.
_MG_9354
_MG_9362
Juni tillsammans med Ester.
_MG_9370
Så efter ett tag dukar min kära syster Åsa upp en smarrig pastasallad och serverar öl, vin och bubbel till den som vill ha. Helt ärligt vet jag inte vad jag skulle ha gjort utan mina systrar och mamma och pappa den senaste veckan.
Renée och Christian öppnar upp sitt hem och tar hand om Edus bror med familj, hos mamma och pappa bor Junis farmor Rosa och vi invaderar Åsa och Stefans hus och gård i flera dagar men de säger att det bara är roligt.
Därtill är det så många andra jag vill ge ett stort tack! Jag ska berätta mer om dem längre fram.
_MG_9395
Mina syskonbarn.
_MG_9385
IMG_2028
Vi dukar upp i tältet och så småningom börjar de mesta se klart ut.
IMG_2112-3
Då erbjuder sig Stefan att skjutsa våra spanska gäster hem till stugbyn sjövägen.
IMG_2085
IMG_2087
Medan vi andra vinkar hej då från bryggan.
Så fin första dag på festligheterna.
Jag fortsätter fixa med saker men vid 12-tiden lägger jag mig i sängen. Tyvärr kan jag inte somna. Hela huvudet surrar av tankar och bilder. Men det gör ingenting. För jag vet att det bara är roligheter som väntar.

One thought on “Dagen innan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s