Efterlysning: intressanta lördagspersoner!

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 13.39.37 Skärmavbild 2015-06-12 kl. 13.43.00 Skärmavbild 2015-06-12 kl. 13.44.21

Under många, många år nu har jag skrivit lördagsporträtt för Ålandstidningen. Jag intervjuar alltså olika personer från eller på Åland om deras liv och får höra dem berätta om deras passion, något de gjort eller varit med om och vad de tycker, tänker och känner.

Jag tror emellanåt att jag en dag ska tröttna, men jag gör det aldrig och jag undrar
om jag någonsin kommer att göra det. För det är så otroligt fint, spännande och intressant att få ta del av någons liv på det sättet och sedan få skapa en berättelse av det. Jag känner mig så otroligt hedrad att få det förtroendet och de jag intervjuar inspirerar och lär mig så mycket. Gång på gång.

Nu håller jag precis på att bokar in intervjuer för sommaren och nu undrar jag om ni kära läsare på Åland skulle vilja hjälpa mig! Vem tycker ni har intressanta tankar och idéer? Vem skulle ni vilja veta mer om? Finns det någon person som kämpar i det dolda och som borde lyftas fram? Vem inspirerar er?

Jag tar tacksamt emot alla tips och det behöver inte alls vara ”framgångsrika” personer i form av karriär och pengar eller vara någon person som åstadkommit något enastående. Tvärtom, jag tror stenhårt på att alla människor bär på en intressant historia och att inspirerande människor finns överallt i alla åldrar och samhällskategorier. Det är det mänskliga som är intressant. Hur vi alla kämpar på och försöker skapa en meningsfull tillvaro på olika sätt och vis.

Så sätt igång, tipsa mig!;)

13 thoughts on “Efterlysning: intressanta lördagspersoner!

 1. Linda Valve, Sanna Boman, Johanna Dahlblom,Hanna Christenbrunn, Johanna Sporre.
  Eller kanske någon hurtig dam på 90+!

 2. Hejsan! Mitt förslag, – som jag även fått ja från – heter Elisabet Einarsdottir, född på Island, bosatt i Stockholm Hon är min systers svärdotter. Elisabet spenderar ledigheter i Vårdöby året om, och mer kommer det bli… Hon har nyss fyllt 40 år och är doktor i genetik från Karolinska i Stockholm där hon också har sitt jobb.Elisabet har också varit bosatt i USA och nyligen i Helsingfors. Elisabet är en söt och spännande ung kvinna som kan massor om gener och genetik. Hon blir nog en fin lördagsperson.

 3. Hej Liz! Brukar titta in till din mysiga blogg då och då 🙂 Tror inte att så många vet att det har flyttat flera indier till Åland de senaste åren och alla jobbar de på Crosskey. Varför lämnar man det myllrande exotiska Indien och flyttar till Åland? Jag tror dessutom att de känt sig väldigt välkomnade och träffat nya vänner för livet på Åland. Kanske skulle passa bra som reportage just nu, med tanke på den främlingsfientlighet vissa tycks lida av. Hör av dig om du vill ha namnen.
  Hälsn, Maria Björke

 4. Kim Janson – Träningsverket . Inspirerande och härlig person. Har en intressant story och har fått jobba hårt för att komma dit hon är idag.

 5. Jannik Svensson (politiskt intresserad, vill lyfta fram psykisk ohälsa) eller Emelie Mattsson (travsport, jobb inom mental & missbruk). Dessa vore intressant att få läsa mer om!

 6. Jeannette Sandström, lärare som bor på det vackra Kungsö! En otroligt vänlig och ödmjuk kvinna som jag lärde känna under min utbildning på Högskolan Dalarna!

 7. Ylva Lindberg, ung trebarnsmamma som driver ett eget hållbarhetsföretag, sitter med i norska oljefonden och är superkunnig på etiska frågor och miljöfrågor. Hon bor i Norge men är ofta på stugan på Åland. Ulla Backlund heter hennes mamma 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s