12 things

IMG_1400
IMG_1402
IMG_1413
IMG_1430

1. Resan tillbaka till Barcelona gick bra trots min ständiga ångestklump i magen. Jag och Juni hamnade bredvid några svenska motorcykelgubbar som skulle ut och köra i Pyrenéerna. De var inte lika stödjande som tanterna men de utstrålade en självsäkerhet och orädsla som smittade av sig. Jag föreställde mig att en av dem var min kompis Frippe…;)

2. Jag och Juni har varit förkylda med feber, snor och hosta. Nu hör jag knappt något på bägge öronen och det känns som om jag går runt med en sådan där astronauthjälm på mitt huvud.

3. Jag har insett att jag måste vila från spanskan ibland. Hemma på Åland var det som surret i huvudet lugnade ner sig när jag fick slappna av i svenskan några dagar. Nu är det roligt igen att fundera över vilken tempusform jag ska använda när jag ska förklara något jag vill göra men som inte är säkert att blir av eller när jag ska förklara något som hände när jag var upptagen med att göra något annat.

4. Det är så härligt varmt här nu. I morse klockan åtta på morgonen hade jag t-shirt på mig när jag gick för att handla frukost.

5. Jag sover fortfarande knappt någonting på nätterna för de som undrar. Ibland tänker jag att jag har vant mig, andra stunder vill jag bara skrika högt.

6. Valiente! Con paciencia!  Ha tålamod och var modig! Det var min yogalärares mantra häromdagen. Jag tycker om de orden: Valiente! Paciencia! Livet blir både roligare och enklare så.

7. För några månader sedan drack jag cappuccino med sojamjölk hela tiden. Nu är jag bara sugen på te. Helst grönt och japanskt. Jag tänker på fina Matilda på tidningen som alltid lyssnade på sin kropp och vad den var sugen på. Jag tror på det. Förutom när jag har pms. Då har jag lärt mig att inte lyssna på min kropp alls.

8. Förr i tiden läste jag nästan en bok i veckan. Nu räcker inte tiden till det och jag saknar läsandet. Därför har jag börjat läsa varje kväll innan jag går och lägger mig. Kanske hinner jag bara en kvart, men den kvarten fyller mig med rätt känsla inför natten.

9. Jag fick så fina kommentarer här på bloggen och på Facebook när jag la ut bilder från provningen hos Elsa Billgren. Det värmer så. Bara så ni vet. Jag läser varenda ord. Här kan ni se en skymt av vår dag på hennes blogg.

10. När jag är trött och ledsen vill jag att de runt omkring mig säger ”Åh, jag förstår att det känns jobbigt!” och bara lyssnar på mig. Först måste jag få vara ledsen ett tag. Sedan kan jag börja fundera över lösningar. Men det finns andra som fungerar tvärtom. Inget är rätt och inget är fel.

11. Jag tycker det är svårt att söka efter musik på Spotify. Jag kan annars tänka på en massa musik jag gillar men framför datorn är det som om mitt minne suddas ut. Alternativen är för många och jag kommer inte på en enda artist. Några tips?

12. Jag har blivit besatt av att hitta ett par perfekta pumps. Här går alla omkring i dem och de ser så härligt avslappnade och coola ut. Men jag hatar att gå i högklackade skor, eftersom jag får så ont i fötterna, så jag måste hitta några bekväma med låg klack. I-landsproblem på hög nivå.

3 thoughts on “12 things

 1. Hej Liz!

  Jag saknade dig på mötet idag, hoppas du och Juni är krya snart så vi kan ses nästa gång! Gillade din 12-lista och blev sugen på att fylla på med några av mina egna punkter…

  6. Det mantrat tar jag med mig på min yoga ikväll. Igår var det mod på mattan som gällde och jag ville bara gråta – men sen bara le för jag blev så stolt över vad jag klarade!

  8. Vilken bok läser du nu? Jag har just börjat på Life of Pi (du vet där där filmen). Verkar vara en fin liten bok med viktig mening.

  10. Jag förstår inte hur det är att vara sömnlös så länge men jag förstår definitivt att det är jobbigt. Är imponerad av dig hur du orkar vara så inspirerande och glad ändå!

  11. Amy B Sweet – tjej från Malaga som sjunger så det klingar, Junip – José Gonzalez rockiga band, Sugarplum Fairy – Borlängegrabbar som sätter snurr på skrivandet, samt Manu Chao bara för att han är han!

  • Tack Sanna! Du är så bra! Du inspirerar! ❤️ Och tack så mycket för dina musiktips! Jag gillar också Manu Chao bara för att de är han 😉. Jag har alltid flera böcker på gång. Just nu läser jag ” Det handlar om dig” av Sandra Beijer. Ville så hur hon skriver och jag tycker om det. Sen läser jag även Åsnes bok om Breivik. Vi har den som bokklubbsbok. Den är jättebra men så hemsk så jag kan bara läsa lite i taget. Boken om Pi har jag läst. Den har som du säger ett fint budskap! Jag gillade känslan den gav mig. Hoppas vi ses snart! Bestämde ni förresten nytt möte? Stor kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s