San Medin i Gracía

IMG_1201

Ser ni den lilla gubben uppe på skylten med allvarliga ögon och hipsterskägg? Han hette José Vidal Granes och var en bagare i Gracia, där jag bor, i början av 1800-talet. En dag blev han sjuk och lovade Gud att åka ut på en pilgrimsresa med häst om han blev frisk. Det blev han och än i dag firas den dagen i hans ära. San Medin den 3 mars.

IMG_1207

Detta visste jag inget om häromdagen när jag gick ner med barnvagnen till Gracia. Jag förstod ingenting! Överallt lastbilar med folk på som trummade rytmiska sånger

IMG_1191

katalanska flaggor

IMG_1214

hästar med vagnar

IMG_1216

och en massa godis överallt. Mina skosulor klibbar än…

IMG_1212

Sedan var det ett snällt par som upplyste mig. Och det är detta som är så fint med våra kvarter. Alltid firar man något.

IMG_1206

Livet blir lite mer av en fest på det viset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s