A winter bath!

Har ni vinterbadat någon gång? Jag har gjort den en gång med min fina vän Karin. Jag minns hur vi körde till Lilla holmen i snöstormen. In i omklädningsrummet där det fanns ett litet element som gjorde luften torr och varm. Av med kläderna. Sedan kröp in i våra morgonrockar och tassade försiktigt ut på bryggan i flip-flops. Det kändes galet på ett bra sätt. Och jag var så nöjd för jag lyckades ta mig ner för stege. Sedan ner i vatten. Uj! Så kallt! Men sedan. Bara några sekunder efter att jag kom upp igen. Vilken rusch! Blodet rusade runt i kroppen och jag kände mig alldeles varm. Levande! Vi skrattade och var nästan höga i bilen på väg hem.

Jag vet inte varför det inte blev igen… Jag vågar nog inte riktigt lita på min kropp. Att den håller för sådana saker. Men när jag såg dessa tre ta sig ett dopp, blev jag sugen igen. Det var på samma plats. Vid bryggan på lilla holmen. Och snälla som de var så fick jag ta kort. Jag ville nämligen så gärna visa för er mina spanska läsare vad vi pysslar med uppe i Norden. Jag vet, ni badar också här i Barceloneta på vintern med kanske tio grader i vattnet. Men det är inte riktigt samma sak som att hacka hål i isen med en spade först.

IMG_0678
IMG_0681
IMG_0683
IMG_0684
IMG_
0685
IMG_0688
IMG_
0688
IMG_0698
IMG_0700
IMG_0704
IMG_0713
IMG_0708
IMG_0710
IMG_0713

This is for you, my spanish readers. Yes, its true! This is what we do in the winter up in the north. We go bathing! But first we have to make a hole in the ice. Why? Because it feels good!!;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s