Breastfeeding central

IMG_7777.JPG

Jag letade frenetiskt efter amningshjälp-centralen häromdagen. Till slut hittade jag entrén!!?

Hur som…

Där inne satt gråtande bebisar och gråtande mammor. Gråtande av trötthet, av sår som svider och av alldeles för många vakande nätter i sträck.

Hur bra råden var vet jag inte än, men sådana platser hjälper mig med sin blotta existens.
Nakenheten. Alla murar som är borta. Inte av val, utan av livet som tar över.
Plötsligt ser man sig själv och sina problem som människoprickar bland alla andra.
Och det står klart att alla har sitt!

Jag tror verkligen det är så. Ingen har det helt enkelt i livet. Ingen. Inte ens någon rik snubbe med massa makt. Det är alltid något som skaver. Något som blöder.

6 thoughts on “Breastfeeding central

 1. Har du det jobbigt? Jag har en fantastisk kvinna i min klass i skolan som jobbar på Amningsnytt som ges ut av amningshjälpen i Sverige. Hon har tidigare varit barnmorska och kan så otroligt mycket saker om alla möjliga grejer. Om du vill kan du få hennes mail!

  Sköt om er, puss!

   • Hennes mail är eubbe@hotmail.com och hon heter Elisabeth Ubbe. Jag har frågat om det var okej att lämna ut hennes mail och hon sade att det var det. Hon är ständigt uppkopplad (nästan) så maila henne så kanske hon kan hjälpa dig, eller tipsa om någon som kan.

    Det går bra i skolan. Full fart från första stund. Det är höst nu och jag tycker att det är lite tråkigt för jag längtar hem. Du vet. Sköt om dig och Juni och hoppas Elisabeth kan hjälpa. Puss!

 2. Åh på amningshjälp var jag med med min första. Kaos först men det ordnade upp sig med amningen tillslut.O gör det inte det-flaskmata.

  Min trea sov inte heller o hade ont i magen.Känns förödande att inte kunna hjälpa sitt barn med det.Men lika snabbt som magontet uppkom lika fort var det borta.För oss avtog det nästan helt efter tio veckor o då kunde man njuta mer av tiden. Allt blir bra!

   • Nej nu missförstod du mig.Jag var kanske otydlig.Det viktigaste är att bebisen blir mätt o inte hur.Man kan absolut mata med flaska eller både amma o ge en flaska till kvällen.
    Rådgivningen här hemma är bra att prata både matning o magont tycker jag.
    Sköt om er.Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s