Daddy

20140801-222412-80652280.jpg

Några av er har undrat varför Edu var tvungen att åka till Barcelona och varför Juni och jag är kvar här. Grejen är att eftersom jag gick över tiden så mycket så blev våra planer lite ändrade. Meningen var att Edu skulle hinna vara en månad här tillsammans med bebisen och mig. Två veckor senare skulle jag och Juni åka ner. När våra efterkontroller var gjorda. Men nu hann han bara vara här två veckor och vi blev en månad ensamma.
Lärdom nummer ett som föräldrar:
Det går inte att planera allt för mycket med barn.

I Spanien har pappor bara 14 dagars föräldraledighet. Mammor fyra månader. Edus semester och pappadagar gick alltså redan åt nu i sommar.

Att dela på ansvaret med att ta hand om Juni är väldigt viktigt för oss båda och som tur är har vi hittat en lösning. Edu går under hösten ner i arbetstid och är ledig varje onsdag, torsdag och halva fredag. Det blir tuffare ekonomiskt, men lärdom nummer två: många gånger är tiden så mycket mer värdefull än pengarna. I alla fall när man har råd med hyra och mat och så.
Och det gör mig glad att det ibland går att hitta egna lösningar på samhälleliga problem.

Lärdom nummer tre:
Det gäller bara att försöka tänka fritt och strunta i vad alla andra tycker och tänker!!

3 thoughts on “Daddy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s