To the market

IMG_8079

Ibland på lugna helger ägnar jag och Edu de första timmarna på lördagsmorgon, efter frukost, åt att handla mat inför helgen och veckan.

IMG_8081

Här finns det specialaffärer för nästan allting. Specialaffär för grönsaker, specialaffär för kött och specialaffär för fisk. Men även specialaffär för saker som färsk pasta, ekologiska produkter, frysta produkter, gryn och mjöl, kryddor och så vidare. Visst finns det även stora supermercados med allting, men vill du att försäljaren ska veta allt om sin produkt, var den kommer ifrån och hur du bäst tillagar den, så är specialaffärerna och de stora matmarknaderna med olika stånd de bästa. Jag gillar det, fast det kan ta lite tid. Det gäller liksom att se mathandlandet som ett enda stort nöje och även passa på att kolla in saker du ser på vägen.

Så först förbi biblioteket.

IMG_8082

Sen till en av Gracías alla ekologiska grönsaksaffärer. Det känns som det öppnar en ny varje vecka. Den här säljer även enbart närproducerade råvaror från två gårdar utanför Barcelona, som man kontakta om man har några frågor.

IMG_8086

En snabb titt i en ny secondhand-butik som öppnat bredvid

IMG_8088

där man betalar kläder enligt kilopris?!

IMG_8093

Så till matmarknaden i Gracía

IMG_8094

för att köpa mer grönsaker

IMG_8096

Calcots. Dem är så goda just nu

IMG_8099

och jordgubbar, som börjar bli riktigt, riktigt söta nu. Jag lägger dem i allt. I morgon-smoothien, frukostfilen och som mellanmål på eftermiddagen. Edu tycker om att äta dem med lite socker och balsamvinäger. Kan tyckas märkligt, men är faktiskt riktigt gott.

IMG_8101

Sedan hade vi tillräckligt med godsaker för att fylla kylen för veckan och promenerade hemåt. Jag tycker inte om att slänga bort mat och vi försöker vara noga med att inte köpa mer än vi behöver. Men en välfylld kyl. Det finns något tillfredsställande med det.

Det påminner om kylen hemma hos mamma och pappa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s