Sunday breakfast, candles and tapas tour

IMG_6095

Nu har hösten kommit på riktigt även hit. Det är mörkare om kvällarna och vinden är sval. Jag tycker det är lite mysigt måste jag erkänna. Det finns något tillåtande i regn och rusk. I solen är du alltid synlig. Det går inte att gömma sig. I söndags var vi tillbaka i Barcelona och jag begav mig till centrum för att hålla en tapas-tur.

IMG_6097

Jag var tidigt ute och satte mig på ett kafé och väntade. Läste bok och unnade mig själv lite helggott.

IMG_6098

Dörren till Barcelonas katedral var öppen, så efter morgonfikat gick jag dit in och satte mig en stund. Jag tycker om gamla kyrkor. Det finns så mycket historia där inne och rymd, rum för alla möjliga känslor.

IMG_6099

och eftersom det var allahelgona tände jag ljus för Sigge, mormor, morfar och farfar och tänkte på dem länge.

IMG_6100

Visst är katedralen vacker? Dem har alldeles nyligen restaurerat den.

IMG_6102

Därefter mötte jag upp Barbro och Nils-Gustaf för tapas-tur. De är här och firar sin bröllopsdag och jag tog dem med till mina favoritställen. Här provar vi spansk cider som inte är så söt i smaken och som passar bra till salt chorizo och smakrik manchego-ost. Barbro var så söt och hade med sig havtornssylt från Åland. Det var så roligt att se dem och vi hade en jättetrevlig eftermiddag.

2 thoughts on “Sunday breakfast, candles and tapas tour

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s