Chocolate mousse with olive oil and salt

IMG_1736 bild(142)

Goda nyheter! Min favoritkock Daniel på restaurang Tapeo i Barrio Gotic har skrivit ner sitt hemliga chokladmousse-recept till mig. Ni vet, chokladen han serverar med olivolja och salt och som är så, så gudomligt god. I dag tänkte jag ge receptet till er. Framförallt är detta en varm hälsning till alla ni som jag guidat runt på tapas-tur i stan och som frågat efter receptet. Här är det! Äntligen!

Det enda ni behöver tänka innan ni sätter igång är att detta recept är gjort för en hel restaurang. Jag tänker att det är bäst att man delar allt åtminstone med fyra. Om inte ni inte tänkte bjuda över hela stora släkten så klart. Angående äggulorna så behöver man tar reda på ungefär vad en äggula väger generellt, om man inte har våg.

CREMESODE CHOCOLATE CON ACEITE Y SAL

Ingredienser:

1 liter grädde

1 liter mjölk

2 vaniljstänger

400 gram äggula

350 gram socker

850 mörk choklad av bra kvalité

Gör så här: Rör ihop allt förutom chokladen och värm sakta upp på spisen. Det ska inte koka. När krämen börjar tjockna är den klar. Tillsätt då chokladen och rör om tills den har smält. Lägg då in moussen i kylen i åtminstone sex timmar. Servera en liten klick tillsammans med några droppar olivolja och flingsalt. Voilà!

2 thoughts on “Chocolate mousse with olive oil and salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s