High on life

the-dream-the-bed-1940Jag har längtat hem de här dagarna. Det gör man alltid när man ligger på sjukhus. Men jag måste säga att vården jag fått har var helt fantastisk. En läkare kom hem till mig mitt i natten, snabba ryck på akuten, kontroll från topp till tå med röntgen, datatomografi, ultraljud, ja allt för att ta reda på vad som hänt.

Min familj och vänner brukar skämta med mig om att jag borde skriva en guide om olika sjukhus runt om i världen eftersom jag legat på så många och en del har varit fruktansvärda. Men Sant Pau i Barcelona var bra, vilket betyder mycket när man är sjuk och rädd.

968_big

Andra saker som hjälper mycket är att ha en fin person i sitt liv som står och hänger på låset när besökstiden börjar för att hålla sin hand i din, bästa vänner och familj som sms för att höra hur man mår och framförallt världens bästa storasyster till läkare som man kan ringa till mitt i natten och ställa alla möjliga frågor om medicinska latinska termer, oro och krämpor och bara få lugna, varma svar tillbaka.

Jag var så otroligt lycklig när jag i fredags fick klä på mig mina vanliga kläder och kliva ut i den varma, sköna luften och känna allt vanligt liv runt omkring mig. Jag vet inte om alla känner så, men jag blir alltid så hög på livet när jag varit instängd så där i en värld som på ett sätt bara handlar om överlevnad. Det är som om allting doftar starkare sen, smakar mer, lyser kraftigare och går rakt in i mig.

Framförallt tänker jag på alla som är kvar där inne. Som kämpar, har ont och får sorgliga besked. På vägen ut gick jag förbi väntrummet. Som en befängd kontrast till min glada och lättade uppsyn satt där inne femtio nya trötta ansikten och försökte stötta upp himlen med hopp och mod. Det får en att tänka…

frida-4

Det finns så många klyschor, som är sanna;

Livet är nu. Vänta inte med vad ni vill göra. Man vet aldrig vad som händer. Imorgon kan allt vara borta eller i alla fall förändrat. Så lägg inte ner onödig tid på saker som inte betyder något. Framförallt inte på vad andra ska tycka och tänka. Bara lev, njut och gör och vad du vill med dem du vill. Ta hand om dig själv och varandra. Var dig själv. Prioritera rätt. Säg det du tänker och tycker. Våga hoppa! Ta chansen! Ta inte saker för allvarligt. Bestäm dig för något och pröva.

Älska!

14 thoughts on “High on life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s