Konstkurs och gamla spöken

Jag har alltid känt mig så värdelös på att måla och rita. Så mycket att jag får en ångestklump i magen om någon frågar: ska vi spela Pictionary? 😉

När jag hade bild i skolan fick vi ett vitt papper framför oss och så sa läraren: rita ett hus! Eller något liknande. Och jag bara satt där med det vita pappret framför mig och jag visste inte vad jag skulle göra.

Men under de senaste åren när jag sett hur självklart barnen greppar tag i en krita eller och börjar måla så tänker jag att alla borde kunna uttrycka sig på det viset. Även jag.

Så i höstas anmälde jag mig till en helgkonstkurs på Medis.

Och i helgen var helgen. Hjälp! Jag började ångra mig redan när helgen närmade sig och jag länder att jag hellre ville vara hemma med Edu och barnen och inte sitta och skämmas över någon ful målning på en kurs med okända människor…men jag gick dit.

Och vet ni. Det var jättekul! Vi fick lära oss en massa tekniker och sätt att tänka kring färg och timmarna bara flög i väg. Och alla på kursen var avslappnade och snälla och bra och lika sökande de med efter något som de inte håller var säkra på. Det var så skönt. Och fint.

Så nu känns allt mycket bättre. Jag är långt ifrån ett proffs såklart, men jag har lärt mig att måla ett träd i alla fall. 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s