Nyårsafton i Barcelona

Hej på er. Ni tänkte jag visa er lite bilder från nyår. Vi kom kvällen innan och var rätt så slitna efter resdagen men en lång siesta rådde bot på saken. Dessutom firade vi hemma i år i all enkelhet med Noemi, Helios och Sofia över på middag. Det var precis lagom och så mysigt.

En suverän grej i Spanien är att man inte lägger ner så mycket tid på matlagning på nyårsafton. Man äter saker som uppskuren skinka, chorizo, ostar, färdiga patéer och kanske lite skaldjur som man steker fort i pannan med lite olivolja och salt. En buffé av tapas helt enkelt och tid över för att umgås och prata.

Jag ville ändå duka fint och la på min favoritlinneduk på bordet och dukade med pappersstjärnor jag fått av Lina, mina nya tygservetter från Ediths och eucalyptus.

Sedan satt vi och väntade på att gästerna skulle komma.

Här är hela gänget. Jag tycker så mycket om dem. Förutom Edus familj så är Noemi och Helios och Sofia de närmaste jag har som familj här. ❤️

Dessutom har nu Sofia och Juni funnit varandra.

Vi skålade i cava när de kom, åt lite oliver och började sedan med osten, korvarna, skinkan och skaldjuren.

Hjalmar var en riktig festprisse

i typ en timme innan han slocknade. Men Juni och Sofia höll sig tappert vakna.

En annan tradition i Spanien är att klä ut sig i roliga hattar och saker på nyår, därav mina renhorn, Edus tomtemössa

Sofias glasögon

Och Juni som Batman!

Till efterrätt hade jag lagat en pavlova med mandelmassa i och Edu hade lyckats få tag i tomtebloss. Det är annars rätt så knepigt att köpa här efter som få skjuter raketer och smällare på nyår. Här är det istället på sommaren på midsommarafton San Juan som det smäller överallt.

Lite senare på kvällen kom även Noemis syster Christina till oss. Hon jobbar på ett äldreboende i närheten av oss.

Vid tolvslaget var det sedan dags att plocka i oss 12 vindruvor ett för varje slag. Något som alla följer noggrant med på teven.

Och sedan lyckades jag lura ut alla på balkongen för fler tomtebloss medan Abbas “Happy New Year” spelade i högtalarna.

Juni var så trött men så stolt att ha lyckats hålla sig vaken till tolvslaget.

Jag med!

Vi hurrade för 2019

dansade

Och när alla gått hem smög jag ut balkongen och brände mina lappar. En tradition jag, Heidi och Carro har tillsammans. Vi skriver tre saker vi vill ha det nya året och tre saker vi inte vill ha. Det vi vill ha sparar vi och det vi inte vill ha bränner vi upp. 😘

One thought on “Nyårsafton i Barcelona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s