En dag på zoo

Hej på er! Redan torsdagkväll! Veckorna går verkligen fort nu. Det känns som om vi springer mot sommaren.

Jag tänkte jag skulle visa några bilder från häromdagen när vi var på zoo. Hjalmar är verkligen förtjust i alla sorters djur och Juni har en massa frågor kring vad olika djur äter, hur de sover, var de kommer ifrån och osv. Så vi tänkte att det var zoo-dags. Barcelona zoo ligger i ena ändan i parken Ciutadella i närheten av stranden.

Det är väldigt grönt och fint där inne och det finns flera områden där man kan äta medhavd picknick med barnen.

Vi tittade på alla möjliga djur som tigrar, lejon och gorillor

Surikater

Pingviner

och jättesköldpaddor.

Och vi lekte i lekparken där som fick högt betyg av Juni och hade en jättefin dag men nej, jag vet ändå inte det här med zoo.

Flera av dem såg så ledsna inuti sina burar och när Juni frågade “varför är de i burar?” Och det enda svaret jag kunde komma på var ” För att vi ska kunna titta på dem?” så kändes det helt fel.

Några dagar senare läste jag att Barcelona zoo ska skicka iväg många av djuren till zoo i sina ursprungsländer och enbart rikta in sig på djur som existerar i naturen här. Det är i alla fall en början, tänker jag.

One thought on “En dag på zoo

  1. Det känns såååå fel att vi ska hålla djur i fångenskap bara för vårt nöjes skull. Skulle gladeligen fasa ut alla zoo i hela världen. Har precis kommit hem fr ett underbart Barcelona, gick i parken, men hoppade zoo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s