7 veckor

Ännu en ny vecka vilket betyder att Hjalmar nu är sju veckor gammal. Vi börjar steg för steg lära känns varandra och han är en sådan lugn själ. 

Kanske är det lugnet före stormen. Kanske sparar han en massa kraft för att göra sig mer hörd senare, kanske får jag betala något slags pris när han blir tonåring, men just nu är han nöjd så länge som han är mätt i magen, har rena blöjor och får sova med jämna mellanrum. 

Visserligen är mina nätter rätt så upphackade eftersom han vaknar flera gånger per natt för att äta och ibland får han så ont i magen att det tar ont i mitt hjärta när han skriker.

Men ändå…

Jag som har en helt annan erfarenhet i bagaget av kolik, ett år av nästan helt sömnlösa nätter, övertrötthet och svårigheter att komma till ro, blir så hänförd av att det också kan vara på det här viset.

Jag minns att jag med Juni såg mammor gå runt och spatsera i lugn och ro med sina bebisar nöjda i vagnen sovandes i flera timmar. Och jag förstod inte hur det var möjligt? Vad gjorde de som jag inte gjorde? Vad gjorde jag för fel? 

Men förutom att vara mamma för första gången, vilket säkert påverkar, så handlade det kanske aldrig om mina brister och fel. Min underbara,  levnadsglada Juni var helt enkelt bara en mer aktiv och nyfiken bebis med känsligare mage. 

Så alla ni föräldrar som just nu står och vyssjar och gungar för att få er bebis att sova i alla fall i en halvtimme!!? ,misströsta inte.  Det handlar nog mer om inre saker som själar och tarmar än om ni har rätt handgrepp eller inte. 

Och allt förändras. Det är bara en tidsfråga. I dag sover Juni hela natten och sitter lugnt och nöjd i vagnen när vi promenerar ner på stan.  Och till min stora lycka är hon ändå lika härligt aktiv och nyfiken som förr.

Nu väntar jag på att se hur Hjalmars personlighet utvecklar sig. Oavsett om det blir till en lugn person eller inte så är jag säker på att det blir ett riktigt fint och spännande äventyr! 

PS! Är lite rädd för att publicera det här inlägget, tänker typ att det ska påverka min karma eller något och ändra på allting men “peppar, peppar ta i trä” så här är det just nu i alla fall…😉

One thought on “7 veckor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s