Ett barnrum – före och efter

Sedan Juni föddes har hon inte haft ett eget rum här i lägenheten i Barcelona. Hon sover bredvid oss och leker med sina leksaker inne i vardagsrummet. Men nu när hon snart ska få ett litet syskon tänkte vi att det var dags att hon skulle få ett eget rum. Vi vet inte hur mycket hon kommer att sova där, men vi tänkte att det hur som skulle vara roligt för henne att få ha ett eget kryp-in med sina saker.

img_3212Problemet är att det enda extra rum vi har är detta som har förvandlats till någon sorts förråd med en skrikig grön fondvägg. Jag har tidigare använt rummet som kontor, men eftersom jag numera jobbar på ett co-workingställe så behöver jag ju faktiskt det inte.

Det första jag började med i fredags var därför att gå igenom alla gamla tidningar, papper, böcker och grejer och göra en rejäl utrensning. Så skönt!

img_3220

Sedan målade jag väggen i en gråblå färg som jag tycker ger ett mer lugnt intryck till rummet. Det lustiga är att jag föll för färgen direkt i affären och sen i efterhand fick jag reda på att den heter ”Escandinavia”, som i Skandinavien. 😉

SONY DSC

Sedan när färgen var torkad och klar, så började jag dekorera och fylla på med Junis böcker och leksaker.

SONY DSCPå mitt gamla skrivbord, som är hennes nu, lade jag fram kritor, penslar, papper, pennor och allt annat du behöver för pyssel och ovanför hängde jag upp foton på olika människor i hennes liv. De fattas ännu några men jag tycker om att hon på det här viset kan se alla  som tycker om henne trots att de ibland befinner sig i olika världar.

SONY DSCSedan lagade jag som en liten läshörna med mjuka kuddar och filtar och tunna gardiner och med små lampor längs upp som nästan ser ut som stjärnor.

SONY DSCDet broderade sängöverkastet som jag tycker är så fint har Edus mormor virkat och ovanpå de lade jag några färgglada kuddar och gosedjur. Bokstäverna är en fin present och bredvid är ett foto på oss tre som Therese Andersson tog i somras.

SONY DSCNattduksbordet är en gammal fruktlåda som vi fyndade på en loppmarknad i somras. Perfekt att sätta böcker i tycker jag och ovanpå får så klart Muminmamman och Muminpappan stå och vakta bredvid en gammal tavla av en skyddade ängel, som jag även hittat secondhand. Ovanför den hänger en så kallad drömfångare från Sydamerika som jag tycker är så fina.

SONY DSCJa, ungefär så här såg det sedan ut när det var klart och det bästa av allt var att Juni blev så glad!

Och det är väl typ det jag har gjort i helgen. Det var en hel del jobb med allt pysslande och att måla var nog på gränsen vad jag klarar av med min mage, men också oj vad kul det var!

5 thoughts on “Ett barnrum – före och efter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s