En sak i taget

Jag hörde ett så intressant program på radion häromdagen. Det handlade om tid och om hur alla andra verkar hinna göra så många olika saker på en och samma gång. Odla örter, göra egna chiapuddingar, se på tv-serier, laga egen lemonad, resa med hela familjen, ha middagar hemma, träna och läsa alla intressanta nyhetsartiklar om vad som händer ute i världen.

När man själv knappt hinner jobba, plocka upp saker, få mat i sig och sin barn och slockna framför teven innan det är dags att gå och lägga sig.

Programledarna hade intervjuat människor i deras närhet som verkar hinna med mycket och kommit fram till att de inte gör mer, men de gör mycket av en sak i taget.

Nyckeln till att känna att man ger sig hän och hanterar en aktivitet var alltså enligt dem att fokusera på en sak i taget och jag gillar tanken. För ofta när jag väl har lite tid över så vill jag göra så mycket så jag till slut inte vet vad jag ska göra. Då är det bättre att välja en grej.

Därför har jag därför valt ut mina två grejer för sommaren: att läsa och vara med min familj och vänner! I höst tar jag kanske och fokuserar på något, men just nu är det jag allra helst vill!

Vad är er sommargrej?

 

 

 

 

 

One thought on “En sak i taget

  1. Köra bil, verkar det som…. Nä, men jag ska tillbringa mycket tid med hundarna och mig själv och ladda om batterierna och hitta tillbaka till mig själv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s