Sommarlistan

Hej, nu tänkte jag att det är dags för en sommarlista som jag även gjorde förra året. Då handlade allt om bröllopet och förberedelserna och jag var redan hemma på Åland och fixade. Fastän det var jätteroligt så tänkte jag att i år ska det bli ett lite lugnare år.

mg_9569mg_9565

Vad ska du göra i sommar? 

Jag ska vara på Åland hela sommaren. Jag och Juni åker på fredag och sedan kommer Edu dit på sin semester i juli. Jag kommer måsta jobba i juni och augusti men större delen av juli hoppas jag kunna vara helt ledig. Jag har faktiskt ingen plan, utan vill bara vara med min familj, vänner, simma, vara ute mycket, äta gott, läsa böcker, lyssna på sommarprat och vara ute på sjön. Ta det lugnt och koppla av.

Ska du åka någonstans? 

Ja, jag och Edu funderar på att ta Juni med till Mumindalen och sedan kanske stanna någon dag i Finland. Juni älskar nämligen Mumin och det skulle vara kul att visa henne det. Sedan åker jag säkert över något till Stockholm och så hoppas jag  innan sommaren är slut se Heidis bebis som kommer om några veckor.

Hur länge ska du vara ledig? 

Helt ledig i två veckor i alla fall, men jag hoppas på tre. Det beror på hur mycket jobb jag får gjort innan julimånad. En del uppdrag jag har kan jag inte göra på förhand så därför är det lite knepigt, men fastän jag måste jobba vissa dagar så hoppas jag kunna göra det lite mindre i alla fall.

Vad vill du verkligen hinna med? 

Jag vill verkligen hinna vara med min familj och vänner. Liksom tanka upp mig på dem, om ni förstår vad jag menar.

Vad tror du egentligen att du kommer att göra? 

Tiden går alltid fortare än man tror, men eftersom vi ska vara hemma i flera månader så tror jag det ska gå.

Processed with VSCOcam with c1 preset

fullsizerender-2

fullsizerender-5

img_2206

Processed with VSCOcam with g3 preset

mg_9383mg_9373Vad ser du mest fram emot? 

Att se Juni springa omkring med bara ben på gräsmattan, se henne leka med alla kusiner nere vid stranden, midsommar ute på Enklinge med hela släkten, att få uppleva det fantastiska sommarljuset, äta åländska jordgubbar och bara hänga och ha det skönt.

Vad kan gå fel? 

Skräcken är att jag får massa jobb som växer på hög när Edu inte är med oss och att jag måste jobba på nätterna när Juni sover eftersom jag inte kan göra det på dagtid då jag är med henne. Jag har gjort så förr och jag vill aldrig göra så igen. Men jag tror det ska gå bra den här gången.

Vem kommer du vara mest med? 

Edu & Juni, Mamma och pappa, mina systrar och deras familjer och massa fina vänner!

Vad kommer du lägga mest pengar på? 

Mat och fika!

Vad kommer du att köpa inför sommaren? 

Nästan ingenting. Jag har bra sommarkläder och annat som behövs. Men jag har redan köpt ett par nya glasögon.

Kommer du att använda dem? 

Ja, jag har på mig dem varje dag.

img_1697img_1686img_1682img_2020

Kommer du att bli brun?

Ja, säkert men jag försöker inte sola allt för mycket. Här i Spanien ser man verkligen vad solen gör med hyn och jag försöker ta hand om den så gott det går.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag? 

Ta det lugnt, kom ihåg att njuta av de små sakerna och lev så gott det går i nuet.

Vad kommer du att äta? 

Grillat så klart! Lakritsglass, massa bär och grönsaker, jordgubbstårta, rökt fisk och bröd med ost och smör. Det sistnämnda är det jag alltid saknar mest här.

Vad kommer du att dricka?

Lemonad och hemgjord Ginger Ale. Jag är helt besatt av det just nu.

Vad kommer att göra den här sommaren extra bra?

Att jag har så få planer. Gillar den obestämda tillvaron.

bild-2015-08-27-kl-09-42-3

img_2787img_2729Vad kommer du att ha på dig? 

Klänningar, klänningar och klänningar! Älskar klänningar! Men det visste ni ju redan? 😉

Vad oroar dig för? 

Sjukdomar och död liksom alltid. Och för att flyga hem på torsdag. Är fortfarande SÅ flygrädd.

Hur kommer du att minnas din sommar sedan i september? 

Som varm, skön och kärleksfull!

 

Listan kommer från Elsa Billgren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s