Vänta inte

Jag tänker sluta vänta på helgen

På semestern

På sommaren

På värmen

På fikarasten

På att bli stor

 

På förändring

På klarhet

På att förkylningen ska gå över

På bättre tider

På att få sova

På ljuset

På att bli förstådd

På rättvisa

 

På mirakel

På att bli rik

Plötsliga vändningar

På andras godkännande

På bekräftelse

Medhåll

På en annan dag

På stark övertygelse

På total lycka

Jag tänker längta

Drömma

Förändra

Gör något

Men inte vänta

För jag vill njuta av det jag faktiskt har.

3 thoughts on “Vänta inte

  1. Att skjuta upp och vänta är nog något av det jag är bäst på. Och det är också något av det jag mest önskar förändra. Jag tänker ofta, ofta på döden och på tiden och hur den rusar förbi i en väldig fart. Allt rusar, och jag väntar. Men på vad?

  2. Den här dikten tänker jag ofta på när jag inte “har tid” att vänta. Men – tid är ju det enda jag egentligen har – och behöver! Så tack, tack Liz för orden och för att du får mig på bättre tankar. Har du skrivit den fina dikten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s