En rundtur på mitt kontor

transforma-frenteNär jag är här i Barcelona har jag alldeles tills nyligen jobbat hemma i vardagsrumssoffan, vid köksbordet och på olika kaféer runt om i stan. Ibland är det riktigt skönt att stanna hemma  och ibland är det riktigt mysigt att sitta och skriva med kafépratandes människor omkring sig. ( Jag gör det fortfarande nu och då)

Men många gånger känner jag mig obekväm med att sitta och skriva på kafé med svajande internet och sura blickar när det tycker att jag suttit för länge. Det  blir även i stressigt ibland att jobba hemifrån när jag ser allt annat som borde göras och datorn ligger på något bord och påminner mig om jobb även långt efter att arbetstiden är slut.

coworkers

Därför jobbar jag numera till största delen av tiden på ett co-workingställe som heter Transforma och ligger bara 10 minuter från där vi bor.

coworking-space

Det går till så att man väljer fritt vilket skrivbord man vill sitta vid för dagen och sen betalar man hyra för tiden man är där. Stället har ett kök, små terasser, sköna soffor och till och med pingisbord.

vivant-bar-restaurante1

Men det allra bästa är restaurangen, där man kan äta frukost på morgonen och dricka skummiga cappucinos. Och jag gillar att de som har stället ordnar olika intressanta workshops, föreläsningar och afterwork såklart.

polaroids

Här är några bilder av ”mina kollegor”. De är bland annat journalister, fotografer, webdesigner, reklamer och översättare.  Och de kommer från hela världen. De intressanta är att nästan alla som jobbar där bor i Barcelona men har sina uppdragsgivare i något annat land. Jag undrar om det är framtiden?

Liz-Lindvall

Och ja, numera hänger alltså även en bild på mig där.

Och detta är en video som gjordes där och som ni kan se mig skymta förbi i…;)

4 thoughts on “En rundtur på mitt kontor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s