Nu, nu, nu, nu, nu!

En av mina löften inför detta år, var att försöka leva mer i nuet. Men oj, oj vad svårt det är ibland. Det här med att ”leva i nuet” kan låta så klyschigt och många gånger tycker jag det missförstås. För mig betyder det exempelvis INTE att strunta i framtiden och historien eller att sluta tänka framåt och planera.

Nej, vad jag menar med att ”leva i nuet”är att jag vill försöka vara öppen för och acceptera hur mitt liv ser ut precis just nu. Jag vill släppa kampen om att försöka göra det till något annat.

Jag vill förbättra livet hela tiden så mycket det går och uppfylla så många som möjligt av mina drömmar. Men jag vill sluta vara i kamp med saker jag inte kan kontrollera eller förändra.

Det jag tänker på att saker som att oroa mig för vad som kommer att hända i framtiden eller rädslan för att jag ska tappa någon eller någonting eller ångesten över att framtiden inte kommer att bli som jag tänkt.

Ibland upptar de här tankarna ganska stor del av min vardag, men de hjälper ju inte på något sätt mig att få ut det mesta möjliga av mitt liv. Tvärtom. De stjäl uppmärksamhet från livet jag har rakt framför mig.

0df55e6

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s