Mumsigt fröbröd utan gluten

JWIWR3ZV0OJag är inte allergisk mot gluten men liksom många andra får jag svullen mage av för mycket vitt mjöl. Jag tycker det är lite knepigt att veta vad man ska äta på morgonen när man har bråttom om man inte kan äta en macka eller två.

Därför tänkte jag tipsa om ett glutenfritt fröbröd, som inte innehåller något mjöl alls. Det kommer från den inspirerande bloggen Evelinas ekologiska och är lätt att svänga ihop. När jag häromdagen var uppe redan vid sex-tiden med Juni, rörde jag ihop ingredienserna på några minuter och sedan fick vi färsk bröd till frukost.

Ost och smör är gott att ha på, men även honung med lite kanel eller avokado i skivor med lite salt och olivolja på toppen.

Glutenfritt Fröbröd

1 dl hela Linfrön
1 dl Chiafrön
2 dl Solroskärnor
3 dl Havregryn
1/2 – 1 tsk Anis
1/2 – 1 tsk Fänkål
1 st Ägg
1 msk Olivolja
1 tsk Honung eller Agavesirap
1 tsk Havssalt
1/2 tsk Bakpulver
1 dl valfri Mjölk
2 dl Vatten

Gör så här: Rör först samman frön, kryddor, havssalt, bakpulver och havregryn. Häll därefter i övriga ingredienser och blanda ihop till en smet. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj gärna bakplåtspappret med lite olja) och pytsa över smeten i formen (använd gärna en något mindre form för att få ett högre bröd). Grädda brödet i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 15 minuter (håll koll redan vid 55 minuter då gräddningstiden kan skilja sig något från ugn till ugn och känn efter med en sticka så att brödet inte är för kladdigt inuti). Låt brödet svalna upp och ned på ett galler och vänta tills det svalnat helt innan du skär i det.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s