Häng med till London

width=

I fredags åkte jag från Barcelona till London och mötte upp dessa två underbara människor. Heidi flög dit från Göteborg och Carro från Stockholm och så strålade vi samman vid London Bridge där vi hade vårt hotell. Och vilka härliga två dagar! Det var sådan lyx för mig att få hänga med dem två i lugn och ro, prata, fika en massa och ströva omkring i London, utan att behöva springa efter min kära, kära busunge.

Dessutom sov jag tio timmar i hotellets sköna säng mellan fredagen och lördagen, vilket verkligen var välbehövligt.

Så här såg vår fredag ut: 

IMG_2984

10.00 Hotellet som vi bodde på hette Bermondsey Square Hotel och låg alldeles intill en antikmarknad, så vi började dagen med att titta på vackra klockor, gamla målningar, porslin, böcker och blommiga brickor, som jag blev extra förtjust i.

IMG_2987IMG_2985

Det är otroligt hur många fina marknader det finns att upptäcka i London. Så många fler än marknaden i Notting Hill, som är den mest kända.

IMG_2988

IMG_2991IMG_2992

12.00 Efter bara ett par timmar blev vi fika/lunchsugna och som tur var fanns det gott om dem i närheten. Gatan Bermondsey Street är verkligen en riktig skatt när det kommer till mysiga kaféer, bra restauranger och livliga barer och pubar, så det kan vara väl värt att ta tuben dit om du är i stan.

IMG_2997

14.00 Vi åkte därefter in till stan och South Kensington för att gå på Harrods.

IMG_3027

IMG_3013

IMG_3008
Jag tycker nämligen det är svårt att befinna sig i London utan att gå in dit och köpa hem te. Jag är galet förtjust i deras Earl Grey med lite mjölk i.

IMG_3026

IMG_3005
Det var även full fart på deras julavdelning, men tyvärr blev jag lite besviken på utbudet. Juldekorationerna var lite väl plastiga för min smak.

IMG_3028

IMG_3030
16.00 Därefter tyckte vi det var dags för lite ”afternoon tea” och på väg in med bussen till Oxford Street hoppade vi av vid Hyde Park/Kensington garden för att gå till orangeriet i Kensington Palace som har så där fluffiga och goda scones med smör och bitter apelsinmarmelad till. Med tyvärr gick vi lite vilse. Hyde Park är stort, så till slut bestämde vi oss för att åka in till stan istället. Men det gjorde ingenting. Vi fick en skön promenad ute  och fick vad vi ville ha på Libertys istället.

IMG_3037

IMG_3039

IMG_3036

Där har de även så vackra blommor

IMG_3034

och hela huset ser så sagolikt ut, tycker jag.

IMG_3045

IMG_3048

Dessutom hade även deras julavdelning öppnat…

IMG_3052

IMG_3052IMG_3063
19.00 Så började det mörkna ute och efter lite shopping och fönstertittande så drog vi oss tillbaka till Bermondsey Street och vårt hotell. Där hittade vi en mysig italiensk restaurang med surdegspizza och hade turen att få det sista bordet.
Sedan var vi så trötta, så trötta och tog bara en kort sväng förbi puben innan vi stupade i säng.

Jag berättar mer om London snart. Vilken perfekt weekend-stad det är.

One thought on “Häng med till London

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s