På marknad i södra London

En sak jag älskar med att resa är att upptäcka nya sätt att göra saker på och inspireras av dem. I London verkar det senaste modet vara att slå upp marknader på platser som egentligen är ganska trista och gråa, men på grund av kreativitet, finurlighet och en rejäl knippa mod nu känns både mysiga och coola.

IMG_3068

IMG_3069
Vi inledde vår lördag med lång sovmorgon och lång frukost på hotellet

IMG_3096
och mötte sedan upp fina Ina som Heidi och Lina var au-pair med i Luxemburg för en evighet sedan och som sedan tio år tillbaka bor i stan. Det var hon som visade oss denna nya trend som jag blev så förtjust i.

IMG_3074
Ett av områdena för dessa marknader ligger i Bermondsey i Södra London i närheten av London Bridge. Först gick vi förbi några vintageaffärer

IMG_3078

och kom sedan fram till själva marknaden som heter Maltby Street Market och sträcker sig till slutet av Millstream road.

IMG_3083 IMG_3091IMG_3080Det är en livlig gata full av olika matstånd, pop-up barer och affärer i de gamla lagerlokalerna under järnvägsspåren.

IMG_3100

IMG_3154

Överallt doftade det gott av kryddiga maträtter, bakverk och varma drycker.

IMG_3146

IMG_3147

IMG_3138

I en av lokalerna fanns det till och med ett gindestilleri som vi bestämde oss för att utforska.

width="2448"

Jag bara gick runt och njöt

IMG_3099
och Carro knäppte kort på allt.

IMG_3134

IMG_3117

IMG_3119

Det var förra sommaren som detta oväntade område på bakgatorna i sydöstra Londons blev populärt bland morgonpigga besökare på lördagar. ( Öppet mellan 9-14 ungefär) Nu två år senare har marknaden blivit riktigt etablerad och jag tycker den är väl värd ett besök.

Jag gillade framförallt uppfinnesrikedomen. Några av ställena var inhysta i gamla brädgårdar och cykelverkstäder. Och det såg riktigt skönt och mysigt ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s